用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06年出生的bb,開始選幼兒園未呀?
樓主: yuenszewing
go

06年出生的bb,開始選幼兒園未呀? [複製鏈接]

Re: 06年出生的bb,開始選幼兒園未呀?

yuenszewing,

我住在天后, 同你住嘅大坑幾近. 咁你係咪唸住nursery報北角維多利亞呀? 知唔知幾時開始要報名?

ricebb,

mug你都開始睇啦, 我都係呀    你唸住搵番你住果度or去第二區呀 ?

ricebb 寫道:
開始睇緊喇~
不過心儀個間無全日 :cry:  
知唔知可唔可以用學卷呀?

Miffy-miffy,

我唸住搵番自己住嗰區咋, 你呢?  

oh~square 76,andie_chow,原來你地個b都係0605架^^~係喎~都就黎一歲喇,唔知你地諗住點同阿b慶祝呢?andie-chow:你咁快就同囡囡報定喇,死啦...我都仲未知報邊間好...
andie_chow 寫道:
我個b都係0605呀∼
阿囡4個月既時候已經幫佢報荃灣救世軍
希望可以收佢喇

如果唔係.....
真係有掛煩呀!!
該用戶已被刪除

JOANBABY10 寫道:
oh~square 76,andie_chow,原來你地個b都係0605架^^~係喎~都就黎一歲喇,唔知你地諗住點同阿b慶祝呢?andie-chow:你咁快就同囡囡報定喇,死啦...我都仲未知報邊間好...[quote]
我個b都係0605呀∼
希望可以收佢喇

如果唔係.....
真係有掛煩呀!!
[/quote]
依家我都煩緊點同阿囡慶祝生日...您有冇好提議?
至於學校
我只係暫時報左一間..不過都要排2年半...
依家努力搵下其他學校既資料~

我囝囝都係06年5月.  我住北角.  你地覺得除了victoria之外, 蘇浙或衛理堂點呀?  同埋聖保祿幼兒園是不是只收女仔?

Hi 各位06mama,

我新加入,多多指教~我女女0609
我想問唔係要夠18個月先可以報名咩?
點解可以4個月就幫小朋友搵學校嘅??
我個b都係0605呀∼
希望可以收佢喇

如果唔係.....
真係有掛煩呀!!

我個b都係0605呀∼
希望可以收佢喇

如果唔係.....
真係有掛煩呀!!

咁係咪即係大窩口o個間呀?

JOANBABY10,

我都煩緊點同佢慶祝一歲生日ar~~ 仲要咁啱係星期日wor~~ 我都only 同佢報咗乙明救世軍ja~ 仲諗沙田有邊間好~~

你們好,我個仔都系0604,依家開始找幼兒園的資料。一齊分享下啦!!

我睇過幾個幼兒園的網站,"康傑中英文幼稚園"好似幾好wor,我又聽過 "平安福音堂幼稚園"好 (但沒幼兒服務) 。你地有冇資料?

另外,我好想知道,幼兒園有冇得用學卷? 定幼稚園先用得??

醒目開學勳章

Hi, 我bb係0601, 暫時心水係蘇淅同維多利亞, 其他仲諗緊, 請各位多多指教

Tung918, 教世軍係有出世紙就報得ga la.. 所以有d人會一拿到出世紙就幫bb報名ga..

救世軍,成日聽到人講,系唔系好好?

panala 寫道:
Hi, 我bb係0601, 暫時心水係蘇淅同維多利亞, 其他仲諗緊, 請各位多多指教

Tung918, 教世軍係有出世紙就報得ga la.. 所以有d人會一拿到出世紙就幫bb報名ga..

omchung14 寫道:
[quote]
我個b都係0605呀∼
希望可以收佢喇

如果唔係.....
真係有掛煩呀!!

咁係咪即係大窩口o個間呀? [/quote]
我報左荃灣0個間

SunnySky 寫道:
你們好,我個仔都系0604,依家開始找幼兒園的資料。一齊分享下啦!!

我睇過幾個幼兒園的網站,"康傑中英文幼稚園"好似幾好wor,我又聽過 "平安福音堂幼稚園"好 (但沒幼兒服務) 。你地有冇資料?

另外,我好想知道,幼兒園有冇得用學卷? 定幼稚園先用得??

好似n1就冇~
要n2-n4先有

我都係聽人講好
所以先報咋~

讀nursery 係唔可以用學卷, 要k1以上先得呀.

Hi,

我個仔都是 0604 , 原來要開始搵資料嗱, 請問馬鞍山有邊間幼兒園好呢?

Thanks!

ricebb,

我唸住搵大圍or kln tong.

Panala
你觉得蘇淅同維多利亞边间好D呢?我都係諗住报 呢两间,
我bb 都係0601
‹ 上一主題|下一主題