用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍幼兒園一問?
樓主: blue0
go

救世軍幼兒園一問? [複製鏈接]

Re: 救世軍幼兒園一問?

我都係在芷霖3個月大時交form報卜凱賽琳2008年的n1, 到依家都未有信通知interview.

今個星期六剛睇完佢地open day, 雖然地方唔係好大, 但好乾淨, d 老師好nice ! 希望亞女入到啦 !

承承媽媽
請問國際音小喺邊, 佢係咪focus more on music 呢?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。閒時會到圖書館借些風水書硏究。不過而家要借孕婦育嬰書呶。

forty+,

音小在慈雲山學校村內,屬直資小學.比傳統小學要求學生多學一件樂器.

安琪一家,

以我所知如果傳統/津貼小學,他們多數是派位,但直資學校就一定是考入去的.
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

wongkaka 寫道:
我都係在芷霖3個月大時交form報卜凱賽琳2008年的n1, 到依家都未有信通知interview.

今個星期六剛睇完佢地open day, 雖然地方唔係好大, 但好乾淨, d 老師好nice ! 希望亞女入到啦 !

wongkaka,
讀n1要足2歲先入得架, 我地無資格。

Thnaks 承承媽媽 。

我囡囡非常喜歡音樂, 所以留意定邊啲學校會多啲音樂嘅比重。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。閒時會到圖書館借些風水書硏究。不過而家要借孕婦育嬰書呶。

我囡囡依家14個月大,想比佢讀將軍澳的明德幼兒園,但我還未遞表申請,    因我唔知道救世軍咁搶手,我想明天遞表申請,唔知有冇機會讀到07年既n1呢?有冇人知道,幫下我啊,唔該.   

醒目開學勳章

Hi All,

I just apply on open day (November) for Lok Man Estate. After 2 weeks later, they have send the letter to me and we will have interview on 06.01.2007. My son now is 19 months.

Hope all of you success !

唔知佢地D課程是否比其他學校容易

whywhite,
我唔係撥你冷水, 機會好微, 因為起碼最少排兩年, 我想最快都要排到三歲, 我個囝都係1歲排, 到依家都係無消息, 不如你搵吓其他N1.
‹ 上一主題|下一主題