用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價 2006 K1 ~~ PART 2
樓主: Oscar媽
go

創價 2006 K1 ~~ PART 2 [複製鏈接]

Re: 創價 2006 K1 ~~ PART 2

今日都無幫阿仔著冬季運動裝只係幫佢加左件風褸, 因為我仲未買到學校件長袖外套

[quote]
liwoodma 寫道:
無呀....無穿冬季運動裝呀.....只係外面穿了一件白色外套....學校件冷衫又好似厚左d....
[quote]

醒目開學勳章

HI 大家好,
我個女上因傷風咳病了 好彩好番啦.只係仲有兩吓咳,原來好多小朋友都唔舒服喎,我尋日特登去愛民買左套冬季運動服同埋冷外套比佢,因今星期涼,怕佢再涷親,
希望其他小朋友快D好返,可以返學....

大家好~

第一組
1/ 黃家聰 Oscar(Oscar媽) Jan/2003紅蘿蔔組
2/ 梁文皓 (angelsingsing) Aug 2003紅蘿蔔組
3/ 陳倩賢 (SYC2003) / JUN 2003 紅蘿蔔組
4/ 廖顥雅 (mimi) / July 2003 紅蘿蔔組
5/ 黃伊琳 (sallybaby) / AUG/2003番茄組
6/ 屈希潼 ( WATHT ) / OCT2003 粟米組

第二組
1/ 湯持正 (boosko) september 2003提子組
2/ 簡華軒 (matthewkan) july 2003
3/ 黃丞佑 (ophelia) november2003蘋果組
4/ 何枰雋 Marius(mayleung) Apr 2003蘋果組

第三組
1/ 鮑禮桓(liwoodma)Dec 2003小熊組

下午
第一組
1/ 楊其謙 Oscar (msnicoleng) - Jul / 03 Corn group
2/ 沈銳恆 (billysim)蕃茄組
3/ 佘卓盈 (hanshing)

第二組
1/ 譚蔚莊 (weima)Sept 2003香蕉組
2/ 蔡善晴 (windyma)香蕉組
3/ 陳科諺 (ForYinMaMe) July 2003香蕉組
4/ 張紫晴 (koyelle)
5/ 張福航 (Bobob) Apr 2003 提子組
6/ 樊摯牽 PAL(formula0106) 06 JAN 2003 蘋果組
7/ 陳思捷 (RYTS) Sept 2003 蘋果組
8/ 吳綺靜 (靜精媽咪) Aug 2003 香蕉組

第三組
1/ 陳俊滐 (jessieoh) Jul 03
2/ 陳樂軒 ( pony see) JUL03 大象組
3/ 洪啟軒 (KaiHinMaMa) Sep 03 白兔組
4/ 鄭啟熙 (Meson) Aug 03 白兔組
5/ 劉思俊 - Anson(yan315)03-Oct-小熊組
6/ 蔡恩諾 (kiwi_may) SEPT 2003
6/ 陳啟泓 (miumiuchan) FEB 2003

RYTS,

我係自己湊囡囡的~其實我都想自己帶佢番學,但d時間比較難就到,因為我帶完佢又要番屋企,番到屋企一陣佢又差唔多放學~~~所以我比佢搭番學果程,放學就自己接佢 如果你地係屋企你囝囝係咪一定要你地帶佢上校車ka ?

各位媽咪,
我想請問一下如果我未買冬季校服,係咪要自己去何文田度買?
謝謝解答~

醒目開學勳章

靜精媽咪,

冬季校服 係愛民商場買的,我尋日去買左外套同運動服,我問佢佢話會好似10月尾到學校到時可以係學校買.你可睇下囡囡本手冊最後頁有寫的.
原來我個女同你囡囡同班同組

希望日後多交流一下...

hi,潼潼媽,

welcome on board! 你的囡囡是否搭 13 號車? 住沙田?

Dear all,

今日囡囡放學返來好似好倦(返了個多星期都沒有這個狀況),可能真是快要病倒,希望大家都小心保重身體,同病魔 "say no"!

另外想問一問大家小朋友回家有沒有談及上普通話/英文課?因為我見學習報告上有寫會上普通話/英文課的內容,但我跟囡囡談及時,她說沒有老師跟她說普通話/英文?是否仍未開始?

醒目開學勳章

我諗聽日都會比 oscar 休息多一日...等 oscar 精神 d 先返學..

windymama,

HELLO~ 好高興認識妳~
thanks~我都怕天氣轉涼,我個囡都係岩岩病完.....所以想自己去買左先~愛民商場係咪係地下離ka?
妳囡囡叫善晴~咁妳囡囡有冇搭校車ah?我個囡到今日上車都哭.........仲要我帶埋隻狗去接佢放學.......  
好呀~大家多多交流~

醒目開學勳章

靜精媽咪.

你係咪盛盛媽咪個朋友呀!!我成日都有同佢傾計架!!!

各位媽咪,
想請問你地會唔會訂上星期既圖書呀?好似冇乜用,都唔知訂唔訂好!
Anson 返學喇!

weima 寫道:
我諗住唔訂啦,上星期先訂左vcd同play card,再訂都冇時間同佢一齊睇。

[quote]
yan315 寫道:
各位媽咪,
想請問你地會唔會訂上星期既圖書呀?好似冇乜用,都唔知訂唔訂好!
[/quote]

我剛問過一D大孩子既媽咪朋友,佢地既意見都係NO,"你唔會有咁多時間倍佢睇喇,遲D你都要同佢睇學校D書啦",唸唸下都係!
好在有睇下圖書D通告,如果唔係D書都唔知點可以原整咁比番學校!
Anson 返學喇!

Hi  liwoodma,
我係學校義工家長, 上星期回校幫忙, 我負責幫幼兒三組, 所以認識liwood, 佢好可愛, 我好鍾意佢, 等放學時佢重走上我大脾坐, 好好笑!!!
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

醒目開學勳章

靜精媽咪,

係呀天氣轉涼,所以星期日我都去買左外套,你可去睇下呀,
地址 : 愛民商場18號地下  (Tel) 2715 4782
佢星期日都開.
係呀我個女叫善晴,佢搭7A/7號校車,佢返左咁多日學都冇哭過,真係好叻,比我想像中好好多.綺靜佢搭幾多號車呀,佢係咪搭車先 呀 ,我問亞女有冇同學 呀,佢話無同學 ,個個都好叻喎    

醒目開學勳章

weima 寫道:
samantha今日都打敗仗冇返學~~~

請問學習主題報告駛唔駛交番俾學校架?

samantha好返未呀,希望佢快D好番可以返學啦 :
主題報告唔駛交番俾學校架,因為我今日比亞女帶返學校,點知放學佢書包有本主題報告同紙條,係薜老師寫的話留返係屋企同亞女溫習用

各位k1媽咪,

你地要有心理準備呀! k1時小朋友是要經常看醫生呀! 因為小朋友唔識呀! 玩起上來常常攬埋一堆呀! 好易交叉感染呀! 我個囡 k1時都常常要看醫生呀! 試過一星期要見三次醫生呀! 不過都係傷風咳囉!

囡囡媽

囡囡媽

AAl

很驚喜呀....原來你識左我仔吖...佢好曳ga...希望無嚇親你....多多包函....你真好...做義工家長....得閒多d話我知我仔的情況....Million thanks......

係哩...你個朗翹仔讀K2嗎?讀成點呀?.....嘻嘻....

AAl 寫道:
Hi  liwoodma,
我係學校義工家長, 上星期回校幫忙, 我負責幫幼兒三組, 所以認識liwood, 佢好可愛, 我好鍾意佢, 等放學時佢重走上我大脾坐, 好好笑!!!

Oscar媽,

HELLO~
係呀~我同盛盛媽咪大家都係陀bb果時識^^~原來你地都係老友仔~hehe~ 你有冇見個佢呀~
佢仔仔好叻呀,番學冇哭.....唉~我個囡到現在都係日日哭,今日上校車又係.....    ,真係好羨慕妳地d小朋友咁叻咁快適應~~
‹ 上一主題|下一主題