用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫
樓主: SHRILEY
go

兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫 [複製鏈接]

Re: 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫

hi,hviy
記唔記得我﹖我個女同你個女唔同班添,真可惜啦。

hi,dolphin
咁你仔仔叫咪名呀!希望明天見到你
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

SHRILEY,

我都apply咗全日低班呀,因為得2班,而每班又只得約20個位係全日,都幾緊張架....

beautymother,

點會唔記得喎~~靚mama
     梁老師好好架    e+幼班唔同班啫,仲有低班和高班都可能會同班加麻   

今日阿女返嚟話老師教咗佢唱太陽伯伯    好cute   

hivy:
你好呀!我仔仔都係讀上幼c,蘋果組!
今日朗朗返學都應該冇喊,因為係保母湊返學!
今日有好多通告派,又有新書派!
希望第時我地可以相認啦!
June June
My blog

Hi junejune,

c啦~~我都無留意阿女係邊組添    要相認就易啦, 返學放學同老師校工都好多野講嗰個咪係我囉    遲d又觀課又學校旅行...大把機會   

不過今日d通告又真係勁多    要閂埋房門唔比阿女入嚟至簽得晒     

Shriley,

你好呀, 我隻豬都係啤梨組喎

SHRILEY 寫道:
[quote]
Rion媽咪 寫道:
我個仔叫比比, 讀上幼a, 大家好

有冇同學仔呀

有呀, 我個仔仔駿駿都係上幼A呀, 係啤梨組    [/quote]
我地第一個BB - Rion囝囝27/6出咗世喇

唉, 我都係啱啱先簽完哂d通告咋    

今日比比個老師打比我, 話佢上堂時幫手執玩具, 放學時見枱底有件玩具冇執, 就即刻捐入去, 出黎時撞到個頭, 嚇得我呀, 仲以為好大件事tim, 老師打黎講喎...(以前讀青山村正校都冇嘅), 不過聽到老師話佢冇喊, 即係冇野啦 :wink: 我隻蛇gwee鬼有事仲唔mark大喉嚨喊咩   

請大家幫幫手, 我真係咩都唔知, 平時番工婆婆湊, 樣樣都話唔記得 有咩話過我知呀, 唔該哂

其實...聽日洗唔洗帶書架

要帶書架~~我今日都見到佢地上英文課同出playground玩,一個個排隊好似小火車咁    個個都好乖,但到放學就有好多男仔豪哭      佢地變面真係變得好快架    好攪笑         
我個女雖然無喊,但係就唔肯行...要抱 :evil:  :evil: 又話自己有痰   原來仲要我同佢拍背脊 :tongue:  :tongue:俾佢激c                 

junejune,

我個女都係萍菓組呀      我見有1.5張枱都有萍菓組,佢坐右上角張枱,面向窗口靠牆嗰個   

今日睇埋佢地做早會至走,好攪笑    有d小朋友祈禱時好似拜年咁      做早操時有d儍吓傻吓,有d又亂跳      笑爆咀,但秩序都算整齊      不過離開時响百佳門口見校車"B車"有個幼班嘅肥妹仔喊得好犀利,豪哭嗰隻,一隻手拖住個同學仔,但猛話要揾mami,見佢喊成咁我都好肉赤 :cry:  :cry: 成4-5個老師氹佢都俾佢甩開,唔俾佢地拖但又自己喊住咁行入學校      好cute.

hviy
今日在學校9:00左右你是否仲在學校﹖上次見你一面依家都唔認得啦,你係唔係睇住小朋友早會同主任傾計﹖我也在呀呀。跟住出到去見到好多小朋友搭校車返學,有個仲喊得好犀利嘛。呵,明天可能可以同你相認添。

我都無留意阿囡係乜o野組添。昨天有英文堂,我個女見到外籍老師哭呀,今日都係,要班主任陪先住。

大家好呀, 我地開始好熱鬧啦   

尋晚真係簽左好通告呀, 又要填手冊資料,好忙呢   
我都質疑係咪要帶咁多書, final都幫駿駿帶哂, 係咪真係日日都要帶咁多架??

[url=[img][/url]

hviy 寫道:

今日睇埋佢地做早會至走,好攪笑    有d小朋友祈禱時好似拜年咁      做早操時有d儍吓傻吓,有d又亂跳      笑爆咀,但秩序都算整齊

唉...都冇時間見到佢地祈禱tim, 係課室入面祈禱定係邊度架??  早操都未見過呀, 真係要請多日假去睇下先得.  做working mama真係miss左好多野呀  

Rion媽咪 寫道:
請大家幫幫手, 我真係咩都唔知, 平時番工婆婆湊, 樣樣都話唔記得 有咩話過我知呀, 唔該哂

其實...聽日洗唔洗帶書架

大家咁話, 所以真係要大家幫幫手先得.   

[quote]
Rion媽咪 寫道:
Shriley,

你好呀, 我隻豬都係啤梨組喎
[quote]

咁橋既, 遲d可以相認啦.  今日駿駿放學喊呀, 林老師問佢做乜事, 佢就eerr搞到miss 都聽吾明, 後尾婆婆問佢咩事啦, 佢話同學仔攞左 佢條毛巾喎      其實係佢條毛巾同隔離個同學仔一樣, 佢以為人地攞左, 真係比佢激c   

昨晚囝囝的班主任打過電話俾我, 叫我地記住幫囝囝拾書包, 不過佢只係話睇住時間表, 睇下邊日有宗教堂就要帶本宗教書返學校, 其餘日子就唔駛帶, 但其他書就要每日帶.....
個書包真係幾重.... 又要帶套衫褲, 又要帶杯袋....
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

hivy:

我懷疑我個仔同你個女是否同檯??  因為我仔仔都係靠窗口(坐係左手邊第一個位), 佢地張檯仔後面係有部電腦, 大家可能係隔離鄰社bo.......

你又好啦, 可以睇埋早會既情況, 佢地是否一個個掛隊呀?
我想一定會好得意.... 我要返工, 所以冇得湊佢返學...... 所以多謝你講左d早上返學情況比我地知.....  TKS!

June June

My blog

junejune,

我阿女係課室門口入去右上角張枱,佢面向窗,右邊靠牆,如果係....咁等我明天同你囝囝相認先       

其實今朝見送完阿女返學,張泊車咭又過咗15分鐘,咪食埋早餐先走囉,原本都唔知佢地今日開始有早會架,點知食完諗住離遠

其實係全部書都要帶,除咗宗教書,不過我費事唔記得就日日都帶埋,我大女嗰時都係咁....其實衫褲就唔駛帶,只要帶內褲和白襪就得    校服汚糟咗學校會有得借架.

唉,我今日仲懶叻o甘幫我個女抽起的書添。明天要加返先。不過個書包又真係好重添。

hviy,今日睇到果個搭校車孖辮妹真係好心痛呀,一路喊一路行,又唔比老師抱,一定要拖住另一個哥哥,因為兩個小朋友都係一齊行的。原本我個女都係今日搭校車呀,不過我怕佢喊,所以下個月先開始,今個月唯有辛苦的送佢啦。
‹ 上一主題|下一主題