用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 荃灣卓瑩畫室--有無人試過?
樓主: CSW
go

荃灣卓瑩畫室--有無人試過? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 荃灣卓瑩畫室--有無人試過?

因為我個人上過去看,覺得貼出來的畫都是小朋友居多,筆觸細緻但較稚嫩,所以我認為會是較多年幼小朋友學的畫室。

因之前她也在創美學過,我見到創美貼出來的畫有較成熟的畫風,而創美又有會考班和成人班 (好似12, 13歲就會調去跟 "大Miss"學,即課室有中學生、會考生和成人),所以比較到兩間的分別,知道卓瑩較年幼,我想適合4-10歲啦。6歲是適合的。不過您都可以去創美看看。

fc13 寫道:
為甚麼大女不適合在卓瑩學?他們的課程很細路嗎?請問你的女兒幾多歲?我個女六歲適合嗎?可以學到幾多歲?謝謝!
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

Smiile, 早晨.
想問下創美又係邊度, 師生比例又係點, 同埋你對創美, 老師& 地方既意見又點, o甘點解學學下又去青苗學呢.. sorry 好多問題.
我係淑女, 唔好欠我 8-) 8-)

醒目開學勳章 貢獻勳章

Tonight PM to u.

Smiile

愛美 寫道:
Smiile, 早晨.
想問下創美又係邊度, 師生比例又係點, 同埋你對創美, 老師& 地方既意見又點, o甘點解學學下又去青苗學呢.. sorry 好多問題.

A friend of mine has tried. she said OK

Smiile,

我個女於創美巳學了一年半,見你地話課程有些out,都有少許擔心,請問你可否都告知我你要替女兒轉畫室的原因,謝謝。
fc13

醒目開學勳章 貢獻勳章

fc,

我個女原本學了五年也轉,當然有原因,稍後pm。

Smiile

醒目開學勳章 貢獻勳章

愛美,

這兩天很忙,稍後pm您。

Smiile

P.S. 我個女明天去青苗學,我會look look,謝謝您的建議。

may I have more info about it?

Smiile,

My son is also studing at "創美", would you pls also PM me the reason of changing to other places?

Smiile 寫道:
fc,

我個女原本學了五年也轉,當然有原因,稍後pm。

Smiile

Dear Smiile,

仍未收到你的PM,很忙嗎?有空請PM我,謝謝。
fc13

我都想知點解學了五年也轉.因我想help囡囡找畫室,亦想問
卓瑩畫室1 對幾多人,價錢如何.是否會分年齡教,如6-8歲可以一齊學嗎.

醒目開學勳章

我個女係卓瑩, 學左幾個月 , 畫室好細, 無間格, 但有幾個小miss , 都好有心機教, 我而家比個女上畫班, 因為係個女自己話要學畫畫

thanks! 愛美.

Dear All,

我都想搵畫室比個女去學畫畫, 除了"卓瑩" & "創美"之外, 有一間叫"米奇", 有冇人試過呢?  Any comment?  

Many thanks!

BBChan 寫道:
Dear All,

我都想搵畫室比個女去學畫畫, 除了"卓瑩" & "創美"之外, 有一間叫"米奇", 有冇人試過呢?  Any comment?  

Many thanks!

"米奇"請問是在那裡?謝謝

悅來酒店地庫有間詩藝社係新開3個月,個度

真巧,我也是在卓瑩畫室學畫畫,雖然可能卓瑩畫室真的細
左D,但係智在畫畫係要靠小朋友自已的腦o黎想要畫的構圖
,同埋經濟真係好實際。

[quote]
我個女係卓瑩, 學左幾個月 , 畫室好細, 無間格, 但有幾個小miss , 都好有心機教, 我而家比個女上畫班, 因為係個女自己話要學, 稍後可能會暫停上畫班, 轉學其他野

我跟左miss tsui 5年有多,佢個人好好,好nice,雖然佢
係老板,但都會自已o黎教D小朋友,好好嫁!!

其實卓瑩畫室無分什麼年齡,3歲可以,15歲又可以,因為
佢除了有開兒童畫班,佢仲有開廣告彩、水彩、素描……
我都係o係到學廣告彩班。
‹ 上一主題|下一主題