用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 屯門區預備選小一既家長請進來投票
樓主: 小傑媽媽
go

屯門區預備選小一既家長請進來投票 [複製鏈接]

Re: 屯門區預備選小一既家長請進來投票

你交了FORM未呀?? 我明天才交,因請不到假.

已交了Form的家長,請講下情形如何??? thanks.  

梁周上有好多蚊咩,之前都冇聽人講過,所以唔知,至於校舍係就係舊o的,話o西都咁longtime.我仲星期一已交左form比梁周上.

Jacqueline 寫道:
囝囝2000,

係跨區, 我係70區架! 原本想選<保良梁周上>, 但係囝囝做功課好慢, <保良梁周上>出名多功課, 而且唔鍾意佢校舍old & 多蚊, 終於最後選咗<千禧>,

今早去交表時, 啱啱放小息, 見到D 學生都幾乖, 同埋我等佢哋嘅shuttle bus 時, 同佢哋個住站嘅女工友傾咗幾句, 都好nice, 我無後悔亦覺得無選錯      [quote]
囝囝2000 寫道:
你有無跨區擇校, 我原本想擇千禧,但放棄了.
[/quote]   

pm-11,

點解你唔擇梁周下, 梁周下都幾好呀,在2007年搬去千禧鄭任安對面,有新校舍.

因為黃金海岸路程太遠,聽過朋友講小孩係鄭任安千禧讀,由碼頭搭學車去到學校都要成45分鐘-1小時,太辛苦啦對小孩子來講,我捻新與舊校舍都不是最大問題,最重要是教學方面,大家都係保良局應該差唔多瓜...哈哈
:  :
囝囝2000 寫道:
pm-11,

點解你唔擇梁周下, 梁周下都幾好呀,在2007年搬去千禧鄭任安對面,有新校舍.

屯門區選小一 :

VanessaMeMe - 志豪
happymother123 - 何日東
pm-11- 梁周上
830mama - 屯官
囝囝2000 - 保良莊下
janetc - 梁周上
Jacqueline - 博愛醫院歷屆總理聯誼會鄭任安夫人千禧小學
O媽咪 - 羅陳楚思

(Remarks: please make amendment if any mistakes occured, thanks a lot.)  

Hi O媽咪,
你揀羅陳楚思?! 希望您如願以償,祝你好運~

Hi 小傑媽媽,
最後你揀左邊間呀?
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Hi all fans,
我將幾個topics, 媽咪們揀了邊間歸納在一起,方便大家有個照應. 未經同意,請見諒:

屯門區選小一 :

happymother123 - 何日東上
angeline - 何日東上
pm-11- 梁周上
janetc - 梁周上
Jacqueline - 鄭任安千禧
hviy - 鄭任安千禧
O媽咪 - 羅陳楚思
睡覺 - 兆霖

(Remarks: please make amendment if any mistakes occured, thanks a lot.)  

HI 小傑媽媽,
我都估你會揀羅陳楚思,因為真係好近你屋企. 祝你好運,如願以償.

我將幾個topics, 媽咪們揀了邊間歸納在一起,方便大家有個照應. 未經同意,請見諒:

屯門區選小一 :

happymother123, angeline - 何日東上
pm-11, janetc - 梁周上
Jacqueline, hviy - 鄭任安千禧
O媽咪, 小傑媽媽 - 羅陳楚思
睡覺 - 兆霖

你地結果如何?
我衰左呀!
而家有圓玄係手,但唔知好唔好放棄,等埋6月大抽獎?!

Hi 小傑媽媽,
恭喜你. 入到羅陳楚思.

我個囡考到圓玄,而830mami考到李宗德,1st round都無得玩

janetc,

交留位費時簽咗棄權就連大抽獎都無得玩架啦    點解仲有得唁唸 我收咗工囉   

1ST 何日東    期待2nd 大抽獎,下午班d同學仔win 左  

請問各位何日東現在的教學法還是傳統教學及有很多功課/測驗及考試嗎?

FDBWA Chow Chin Yau School (3rd Choice) has been allocated to my daughter (Lam Lam), how about are your lovely one ?

我有個朋友個女以前都在何日東讀,這間學校是傳統教學,程度都幾高,而且真的很多功課
‹ 上一主題|下一主題