用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請教如註册了直資A, 之後可取回文件註册直資B嗎? ...
樓主: pingu_k
go

請教如註册了直資A, 之後可取回文件註册直資B嗎? [複製鏈接]

little_yolky 發表於 20-1-22 07:57
直資去直資,都係有4月deadline,但4月幾多就唔知,名單都係上教育局,所以要盡早。
...

THANKS 但如你上面講的CASE,第一間直資照常理已是近deadline才交名單,但第二間直資那段時間才出offer,真的太遲了,大家都麻煩

pingu_k 發表於 20-1-22 00:06
其實是否即最緊要係你想要自行offer/大抽獎,就一定要去直資抽飛,但如由直資A去直資B,其實家長自己同兩 ...

去直資抽飛,係用家角度,取回學生資料表係最保障嘅,確保7月派位無差錯,中學交表去EDB係要附有此表~~~

pingu_k 發表於 20-1-22 08:25
THANKS 但如你上面講的CASE,第一間直資照常理已是近deadline才交名單,但第二間直資那段時間才出offer, ...

係呀!如果4月中尾至出offer,仲要係極心儀真係有排騰

subb 發表於 20-1-21 17:22
其實即係, 7/4 後又想去直資註冊都要通知教育局, 我唔玩官津讀直資呢! 
...

唔駛。一日你註冊咗直資,佢哋會收你小六表,好似工人姐姐借錢俾人收passport咁,直資會4月內將個名單俾教育局。教育局見到名單,自然會剔除唔入自行/大抽獎。

mcl203 發表於 20-1-22 08:47
去直資抽飛,係用家角度,取回學生資料表係最保障嘅,確保7月派位無差錯,中學交表去EDB係要附有此表~~ ...

THANKS  

little_yolky 發表於 20-1-22 08:54
係呀!如果4月中尾至出offer,仲要係極心儀真係有排騰

‹ 上一主題|下一主題