用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沒校車
樓主: Kathylo2012
go

沒校車 [複製鏈接]

HK-MAN 發表於 17-12-21 22:17
天未光,見到有幼稚園小朋友,一路行,一路拿住個麵包食趕住行去坐校車去九龍塘幼稚園返學,看見都心痛...

...

同意

醒目開學勳章 貢獻勳章

HK-MAN 發表於 17-12-21 22:17
天未光,見到有幼稚園小朋友,一路行,一路拿住個麵包食趕住行去坐校車去九龍塘幼稚園返學,看見都心痛...

...
所以我話大家價值觀可以好唔同
我係健康作息嘅支持者,我自己搵工係近同開心 (所以成日見我上嚟吹水),大公司距離遠+返shift係一定唔會考慮(provide that我仲有選擇),再好嘅前途但放棄生活質素,幾好pay/遠景都無用!

其實,就係因為我返工近同輕鬆,我先有時間精神去進修,相信孩子亦然,唔夠瞓無精神聽書,攰到c返到屋企唔想做功課,整整下越做越夜,第二朝唔願起身...

HK-MAN    發表於 17-12-22 11:45
恐龍家

小學一定要有校車.

回覆樓主

你們都說對 我仔試過PN 冇校車,姐姐出出入入,,出去,回家,出去,接仔,冇晒時間!
都係要選有校車到的學校,小學又早返!

Kathylo2012 發表於 17-12-21 00:07
如小學沒有校車到,妳們會不會讀這間學校呢?

沒校車,咁有沒有保母車?保母車人數少、停站少,時間可能仲好過校車。另外,讀唔讀間沒校車的學校,我亦會睇下唔讀呢間仲有咩學校在手/可考慮,如其他可考慮的學校水平差頗遠,我會take沒校車學校,否則6年之後可能仲煩

Kathylo2012 發表於 17-12-21 00:07
如小學沒有校車到,妳們會不會讀這間學校呢?

小兒正讀緊要駁腳轉校車嘅學校
‹ 上一主題|下一主題