用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 香港華仁小學
樓主: myronma
go

香港華仁小學 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 香港華仁小學

麟媽媽:

已經mail(0左)啦﹐但是打回頭。。failure notice。。等我再試一試re-send 比你

至於你話你仔無時停﹐咁我兩個仔喎﹐加起來咪仲勁。。??
儘管可能大多數貓都是細膽﹐但如果是從小養的話﹐我相信是沒有問題的。因為他們可以一同玩嘛。

我隻貓也不是大膽的,只要我講﹕邊個﹗邊個﹗ 佢就立刻郁都唔郁。。。。扮死。。。吹脹﹗﹗﹗

至於你話百厭呢個問題。。隻隻貓細個果時基本上都是百厭家﹐等於小朋友一樣﹐但一般到左8﹐9個月大倒便會定下來。

另外﹐我兩隻貓同我兩個仔直頭玩到癲﹐尤其是隻安哥拉貓~~貓B﹐佢地仲會一同玩波子﹐捉迷藏添。。。至於隻老貓~~妹妹﹐因為年紀大了﹐就只會玩D運動低的遊戲啦。

如果有D(o物)想知道﹐打電話比我都可以(o家)。。
歡迎致電或留言查詢(係咪可以增加篇幅﹐有分(o家)呢??hehe)﹐有問必答﹐二十四小時on call...哈哈
Cute﹗

Dear kookoolo

記得我嗎?我曾問過你關於Viatoria Primary的資料, Thank you. 我想知道兩間學校的師生比例是怎樣呢? 英文程度又如何?看課外書的風氣邊間好呢? ?Wai yan 是否和victoria 一樣用native speaker教呢?  Thank you.

Michelle

Sorry,稍為阻阻各位。昨天報紙說華仁小正研究同區內另一小學合併。不知各位有冇多一些資料?

醒目開學勳章

kpw,

Which newspaper? I also want to know.

Thanks
Cute﹗

Apple!

醒目開學勳章

kpw:

邊部分? 副刊?港聞?

我昨天也有看蘋果﹐但是看不到啊﹗ 請指點。指點。。。

因為我也好想知道呢﹗

p.s * 如果可以的話﹐可否貼出來呢??
Cute﹗

港聞, A9

醒目開學勳章

麟媽媽,

你有看到嗎??

有沒有任何知料??

Cute﹗

王國長老

無睇到喎.....

Dear all,

Sorrry! 請問你地所講o既香港華仁小學是否番禺會所華仁小學! Thx!

醒目開學勳章

麟媽媽:

我找到啦﹗ 蘋果六月十二日。A9

。。與香港華仁書院直屬關系的番禺會所華仁小學﹐正與區內一所小學商議合併來推出全日制。校長林沛權表示﹐暑假前會有結果﹐成事的話可於明年新學年轉全日制。。

點睇?
Cute﹗

醒目開學勳章

麟媽媽:

唔記得問你收到D 貓相咪?

Cute﹗

王國長老

吓!明年即是暑假後9月?還是2006年9月??
佢無講邊間?同區…?一路傳緊既建做商會小學係唔係同區…?想快D知結果。
我未收到相…你send去我老公度…我問吓佢。
我決定養那異國短毛,佢係扁面貓所以有啡淚印,但佢實在好乖,所以我決定要佢囉!
亞仔返左屋企喇!佢話默書識晒喎…次次咁講都有錯的,都唔使開心住!

醒目開學勳章

麟媽媽:

我想大概是今年暑假後的9月。*跟據蘋果的說法*
我都好想快D知結果。。唔知有沒有機會和你仔仔一班呢?

你看到我的貓貓咪? 佢便是我的安哥拉貓貓啦﹗(在頭先的post 到)

恭喜你﹗最後都選擇養貓﹐仲咁快買了﹐希望貓貓同你的仔仔合得來。。hehe

莫講話你﹐我相信我仔仔都是一樣的答案。。。no eyes see。。。

對不起﹐我要出外喇。。。不幸的一天又開始啦。。。

Cute﹗

王國長老

kookooloo,
又一次證明報紙不能盡信,尤其是生果報!
今早已有家長問過校長,校長說9月實行全日制大多數不能成事。
睇怕我仔都係下年返下晝班,你仔就一早返上畫。

Dear all,

我個囝囝會係今年九月入讀華仁下午班一年級, 但是通告上無講話學校會轉全日制, 衹是註冊時有家長問老師, 老師話有機會轉全日制, 但是無講明年份!
‹ 上一主題|下一主題