用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園英普 vs SC 點揀?
樓主: JLO630
go

學之園英普 vs SC 點揀? [複製鏈接]

回覆:letterland 的帖子

回覆:ftbaby 的帖子

引用:朋友比較過+覺得LH+k1課程無kv深,但LH+課

原帖由 letterland 於 15-12-19 發表
朋友比較過 覺得LH k1課程無kv深,但LH 課程夠全面。LH透明度高,家長亦需要投放時間參加家長會,講座,表 ...
LH因為有學校強勁小一支援(如家長分享會、去小學辦簡介會等),加上學生表現比較全面,故此K3學生普遍都至少有一個offer,甚至4、5個offers。Offers暫時是一、二、三線學校都有。

引用:如果要考好既小一,相信好多人會再外補+但

原帖由 letterland 於 15-12-19 發表
如果要考好既小一,相信好多人會再外補 但唔會公開講,費時比人話怪獸。

但小朋友讀得唔投入 老師都會比壓 ...
想請問你講緊LH定st cat

回覆 letterland 的帖子

哈哈,希望我仲未係怪獸家長啦!

小朋友現讀國際班HAPPY PN, 返學開心,吸收不錯。希望小朋友可以投入新環境學習。

Thank you for your info!

回覆:tick 的帖子

LH.

St cat 其實都係咁上下。

引用:LH.+ St+cat+其實都係咁上下。 +

簽名被屏蔽

引用:Quote:原帖由+letterland+於+15-12-20+發表

原帖由 puichingforsure 於 15-12-20 發表
Agree, 一系有補一系冇補,邊間都有,吾系只講喱兩間,喱個系喱世代嘅家長文化,根本不用考究系讀邊間幼稚 ...
其實,我唔會用補習呢兩個字,因為幼稚園尚未須要功課輔導或者學習上既補習~ 就算我俾小朋友出去再學英文,我都唔覺得我係幫佢補習,因為,佢出去仍然係學緊新既知識~

引用:LH.+ St+cat+其實都係咁上下。 +

原帖由 letterland 於 15-12-20 發表
LH.

St cat 其實都係咁上下。
對!我識讀SC嘅朋友暫時無offer,亦有人成手offers。LH嘅學生反而比較平均,每位都有一個offer。我相信幼稚園之戰都係計,有幾多個學生入超級神校之爭。
超級神校=名幼+家底

‹ 上一主題|下一主題