用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 邊度有得買吸擦子膠碎器?大家有用嗎? ...
樓主: auntielulu
go

邊度有得買吸擦子膠碎器?大家有用嗎? [複製鏈接]

回覆:邊度有得買吸擦子膠碎器?大家有用嗎?

其實教𢤦小朋友文具不是玩具,跟本不需要理會玩唔玩的問題

回覆:邊度有得買吸擦子膠碎器?大家有用嗎?

淘寶叫咩名?

引用:其實教𢤦小朋友文具不是玩具,跟本

原帖由 emily21921 於 15-08-20 發表
其實教𢤦小朋友文具不是玩具,跟本不需要理會玩唔玩的問題
同意!我見过有d小朋友一舊擦膠加一把尺都可以玩一餐

小朋友玩文具,真是學習態度問題.我阿囡所有擦膠都畫晒公仔,整晒圖章,我都有話佢架..係學校全部人都玩架,間呎都玩...BUT返到屋企就NOWAY..係我眼前就眼看手勿動啦..個吸膠機係做功課才攞出來.我忍受不到整晒落地先掃LOR~~

引用:初小用就最啱 最憎佢地掃落地,成地碎,見

原帖由 bbchoi 於 15-08-18 發表
初小用就最啱
最憎佢地掃落地,成地碎,見到就忟
,辛苦吸塵拖地,佢地一放學就污槽晒。
同意,我仔又係,擦完成日順手掃落地,買左比佢用後好好多。

雙妹媽 發表於 15-8-20 03:08
我地有小掃把及㯆,他們每日做完嘢可以掃一次,再倒入垃圾桶,講緊係10多元的東西,簡單D又平

...

同意, 小朋友負責自己家務唔需要電動工具
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

我有用。。。會做完功課先俾佢吸

引用:我去trendyland揾過無,之後去淘寶淘。 超

原帖由 YuYuMother 於 15-08-18 發表
我去trendyland揾過無,之後去淘寶淘。

超好用,吸得乾淨,唔駛成枱成地都係。
可否分享淘寶link?thanks

引用:我地有小掃把及㯆,他們每日做完嘢可以掃一

引用:我地有小掃把及㯆,他們每日做完嘢可以掃一

原帖由 雙妹媽 於 15-08-20 發表
我地有小掃把及㯆,他們每日做完嘢可以掃一次,再倒入垃圾桶,講緊係10多元的東西,簡單D又平

...
Good, 自已的事自已做,養成好習慣。曰本家長都是教小朋友做完功課用小埽子自已清理枱面。

妹妹豬 齊來做個好朋友)

我都想買呀, 可以pm 我嗎??

我都係淘返嚟, 好好用, 仲可以順便吸埋個KEYBOARD D塵

請問淘寶用什麼KEYWORD SEARCH呢?
‹ 上一主題|下一主題