用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: didima
go

d [複製鏈接]

Re: 懷疑受騙---請大家小心

Hi didima,

嘩!D 人咁衰嫁!

多謝你提醒大家呀!
希望你好人有好報,你囝囝可以入到你心儀學校la!

:-P

Oh my god, do you think that Bluestar is trying to post the Link for all moms to understand the case?

I really think that you get the wrong meaning and I believe that's why you had been cheated.

My last post was if you are not greedy, you won't be cheated and I think some moms read the case and also agree with me. (if not, sorry)

If you give the money to a person that you know via internet and cheated, I think even the police cannot help you because it was you yourself willing to do it and you have no evidence proving that she cheated you & she can claim that you borrowed money from her and paid her back only. Who knows who is right and who is the one that cheated.

You keep on asking them to come out (steffy063你死出來交待下好喎) is no use and you use big font with red color made you look more silly as all moms read the case and believe that you won't be cheated if you are not greedy (have high return by investing via Jessica)

Also, you cannot prove Jessica is guilty as here is not the court and even we all know it is true, so what, no supporting evidence, so if you post her ID or photo, I think you really mad and idiot.

d

各位:
我呢幾日要講慨都講晒,相信要睇既都睇晒,要發洩卻都發洩左,
我會將d message delete,

emily_lo:
我明白你的說話,証據我有,只是當我發現我信任的人扼我,很難受,相信佢能夠利用我的就只有我的同情心
didima

didima,
我完全明白你既感受, 損失金錢事小, 被人欺騙事大, 心靈受損, 幾多錢都離補唔番,
佢話聽日會比番d 錢你嘛 ??? 希望佢守信啦 ! :cry:
咪嬲啦, 比心機 develop 個仔啦, 我都冇諗啦, 依家專心去搵英交centre/老師比個女 ! good luck !

有些話以前想說,但時機不好,說出来很唐突,看完Didima個古仔,我想將想法說出,請指教。

騙一個人容易,還是騙一群人容易?一個騙仔,當然明白到這一點。所以,他们(騙仔)不敢將內容公開討論,而是充分利用PM這一玩意。

又有一些人,一些補習社,他先公開言論,受到質疑後,他會缩在一旁,扮到很委屈的樣子,聲稱受到人身攻击,並表示其實他還有一些內幂资料,不過,為了不受攻擊,只會用PM。一些家長,因一時好奇,又不用成本,索取PM,這不是給不法分子有機可乘嗎?

一切騙案,皆由貪念引致,索取PM,也是貪念。又因為內心己有貪念,所以容易中招(起碼比cold call 易中招)。

若你有証據更加應第一時間報警,仲等什麼?難道你仲認為她無呃你.那你的同情心真爆棚.如果對她仍有信心,亦都無需要嗌破喉嚨走去不同topic到叫人死出來交待.又叫人幫口up多d.

我相信無幾多人會大拿拿幾萬元俾d在網上的朋友投資,信人都有底線,仲要在外國投資?就算有單有據都唔知係真定假.even佢俾你知id 及有相又如何?講法律架,佢有無簽借據先?有過數紙無用,任佢講.

當然你在這裡講case 出來係可使人提高警惕,但過激行為不單無用傷身,反而俾d騙子睇到盞笑你傻完又傻 (你估佢到無上來,佢地實布實這裡看你的反應)

錢就唔駛旨意有得拿番,當買過教訓,由其是要教d小朋友不要亂信人及凡事有所警覺,信人有底線.

快d去警察局備案啦.

我還是比較有興趣知道 LS 第三回合是否實收你個仔。

你好心話我知,當係回饋我幫你大大提高收視率吧!

我剛發言後人氣535,而家二仟几。

YK,

看完Bluestar條link,就知未啦,依家didima連校長有冇收到profile都未知。

又唔見你帮我增加人氣!

王國長老

係囉!你快D 滿足下佢D長今精神喇!

ykwong 寫道:
我還是比較有興趣知道 LS 第三回合是否實收你個仔。

你好心話我知,當係回饋我幫你大大提高收視率吧!

我剛發言後人氣535,而家二仟几。

Bluestar 條 link 冇直接講麻!我要 100% sure 至心息。

你人氣強過我,洗鬼我幫!

麟媽,你釆番我拿?好野!尋曰見你話要去切野,擔心死我,原來係舊年。

王國長老

我幾時唔釆你bor!
我呢排又愁第樣喇!我成日手腳麻痺呀!我驚會中風吖!
我做左Body check個report又話我in good health...但我無照過個腦呢….
有一日右邊頭陰陰痛,之後左手指同左小腿又痺痺吓咁喎….
亞麟仔仲細呀!我唔屎得住架喎!

ykwong 寫道:

麟媽,你釆番我拿?好野!尋曰見你話要去切野,擔心死我,原來係舊年。

未聽過頭痛係中風前先兆喎!近排好流行隻腕管綜合症,會有麻痺感,不過又唔關腳事。我睇你唔係傷風感冒,就係疑神疑鬼。再唔係就一定係[size=xx-small]更年期

王國長老

頭痛唔係啫,但手腳有麻痺係吖嘛!
更年期唔係會心跳同成日鬧人架咩?唔通我要買"靜心"??
你同我老公一樣話我疑神疑鬼.....

防人之心不可無,所以我也叫那些參加什麼遊學團的要小心!

stccmc wrote:
//希望你地小心,我試下post佢張相出來比大家睇下//

我會認住佢個嘜頭。

Didima,
請PM手電紿我,如我看到她,會第一時間CALL你。

麟媽媽

我路過, 你不如去驗下血, 看下肝功能的情況?

我不想嚇你, 但我見你話左手手指尾麻脾...係未?

王國長老

hinhinmummy,

血我驗左架喇!個醫生話我肝、腎、血壓、膽固醇、血糖、尿酸、肺...都正常。
但手指還常有麻痺,所以擔心囉....

hinhinmummy 寫道:
麟媽媽

醒目開學勳章

由 wunma 於 2005-04-28 10:12:15
就在前兩天的一個topic由一位叫靚媽咪no.1的人就係道自認什麼教育學院講師, 認識很多學生於名校實習, 有方法令學生有大大大進步....., 其實想扼人搵佢補習. 不過給我們火速識穿, 自動把topic立即取消了(現在這個topic名由"....大大大進步"變成"已取消").

麟媽媽 寫道:
hinhinmummy,

血我驗左架喇!個醫生話我肝、腎、血壓、膽固醇、血糖、尿酸、肺...都正常。
但手指還常有麻痺,所以擔心囉....

[quote]
hinhinmummy 寫道:
麟媽媽

[/quote]

甘都好d, 因為我舅父係肝癌死的, 佢初時又係左手手指麻痺開始, 但佢無理會, 跟住到條腰痛, 佢又無理, 到最後.....知道已經末期, 所以我對手指麻痺好驚, 同埋一年一定去驗一次血.
‹ 上一主題|下一主題