用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 他區位可去可從?
樓主: YmOra
go

他區位可去可從? [複製鏈接]

瑩瑩老豆 發表於 15-5-1 10:13
我乙1/乙2/乙3都係塡他區的

結果入到嗎?

我也曾本著求真的精神向教育局咨詢過這問題,他們只回應無可能他區位會有剩,但係唔明白機制上萬一有剩會點處理呢?

YmOra 發表於 15-5-7 15:53
我也曾本著求真的精神向教育局咨詢過這問題,他們只回應無可能他區位會有剩,但係唔明白機制上萬一有剩 ...
基本上除了所謂的B3學校提供的他區位真係有機會有剩之外, 其它B1/B2的學校, 應該無乜可能.

咁B3學校學位有剩, 一D都唔出奇, 只係睇下幾時/會否因收生不足被殺校
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-5-7 16:50
基本上除了所謂的B3學校提供的他區位真係有機會有剩之外, 其它B1/B2的學校, 應該無乜可能.

咁B3學校學位有 ...

明白了,謝謝!
‹ 上一主題|下一主題