用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york 邀請家長出席小組會議,即係收唔收? ...
樓主: cardin106
go

york 邀請家長出席小組會議,即係收唔收? [複製鏈接]

回覆 宏心 的帖子

我地屋苑樓下B6小朋友都係返PC, MS, SC, LH,個個家長都系外國讀書返來,重視教育,如果你系標籤家長,覺得B6小朋友有問題,咁真係好不幸,因為你一路都會好唔開心,周圍到處都係啊

簽名被屏蔽

引用:+本帖最後由+宏心+於+14-12-19+12:48+編輯+

原帖由 宏心 於 14-12-19 發表

雖然明知答覆你,會俾 Yxxk 家長圍插,但我都係忍唔住,要將我 ...
又是你這個説小朋友有SC offer後到處唱York的無質素家長!

引用:回覆+宏心+的帖子 我地屋苑樓下B6小朋友都

原帖由 babykellie 於 14-12-19 發表
回覆 宏心 的帖子

我地屋苑樓下B6小朋友都係返PC, MS, SC, LH,個個家長都系外國讀書返來,重視教育,如果 ...
Agree

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+宏心+於+14-12-19+12:48+編輯+

原帖由 宏心 於 14-12-19 發表

雖然明知答覆你,會俾 Yxxk 家長圍插,但我都係忍唔住,要將我 ...
你唔講都唔知網球要揀先有得上

回覆:LedTV 的帖子

唔好信佢囉,我小朋友係度讀可以証明人人有得學網球同小提琴,係體育堂教唔另外收錢!佢小朋友冇讀過唔駛信佢啦

回覆:popcorn11202001 的帖子

更正係體育堂加音樂堂
球拍自備,小提琴學校提供

引用:呢間未聽過唔收。

原帖由 布希亞 於 14-12-19 發表
呢間未聽過唔收。
我認識一個唔收! 距屋企超有錢! 因為距面試既時候打距阿媽 ! 發爛渣! 宜家逼住讀好貴既國際學校!

回覆:york 邀請家長出席小組會議,即係收唔收?

所以唔好話係人都收!而且距仲有哥哥係度讀緊的!一樣唔收。 York學費應該係貴,但我唸係物有所值的。我女係度讀左幾個月pg ,註明一下,因為我不用返工,所以我有時間陪女同時返幾間pg的。我感覺york係注重學術和關心每一個小朋友的。

回覆 宏心 的帖子

你有小朋友在York 讀咩?校長同你說過咩大話?  我小朋友現在York 讀,K2開始人人有Tennis 學,K3開始學Golf ,全部free,無收費.  請你不要再誤導其他家長.

回覆 宏心 的帖子

我唔見YORK有大量B6,起碼我小朋友班中無.

引用:Quote:原帖由+宏心+於+14-12-19+發表本帖最

原帖由 LedTV 於 14-12-19 發表
你唔講都唔知網球要揀先有得上
好神奇哦!我今日先收到通告話下個月要上網球呀!我小朋友一定係幸運兒!唔該啦,無讀過就唔好講啲唔係事實既野去吾到人地!大陸人又點,好多大陸人既學歷勁過好多香港人,學識專重人,你才會被受專重!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+布希亞+於+14-12-19+發表呢間

原帖由 力爭上游 於 14-12-19 發表
我認識一個唔收! 距屋企超有錢! 因為距面試既時候打距阿媽 ! 發爛渣! 宜家逼住讀好貴既國際學校!

...
我都識一個,k1 下年,佢媽咪send 左張waiting letter 比我,我明天睇下搵唔搵到,搵到貼上黎比大家睇下

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+14-12-19+發表你唔

原帖由 cindy124 於 14-12-20 發表
好神奇哦!我今日先收到通告話下個月要上網球呀!我小朋友一定係幸運兒!唔該啦,無讀過就唔好講啲唔係事實 ...
真係黑人憎,又亂吹  所以York 係網上d評語真係信1成都死。個個唔係用家,係到誤傳

醒目開學勳章

引用:回覆+宏心+的帖子 你有小朋友在York+讀咩?

原帖由 henrietta168 於 14-12-20 發表
回覆 宏心 的帖子

你有小朋友在York 讀咩?校長同你說過咩大話?  我小朋友現在York 讀,K2開始人人有Tennis  ...
原來k3有golf ...愈來愈想個囡快d去返學

都係算啦,一陣又俾人話我地係die hard fans出嚟鬧人,就算我地係報導學校事實都好...

簽名被屏蔽

學校好晤好, 係咪太商業,真的只有用家先知。
屋企無工人,全廣東話生活,最大驚訝係親子旅行見到自己個囝與同學們溝通間中講起英文來,同外籍老師亦對答如流,學校同老師們既用心,呢啲咪成果囉!好開心入左YXXX添

有時見到好多人話係人都收,真係火都黎埋,咁樣講完全抺殺左家長同小朋友去面試的努力同心機,你唔揀唔讀係你事,人地個個想讀收左咁咪大家開心law, 做父母都係想小朋友入到"自己心儀"嘅學校,好唔明點解啲人唔係用家又要踩

‹ 上一主題|下一主題