用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 LEGO,SPI, DR KONG書包?
樓主: superccc
go

LEGO,SPI, DR KONG書包? [複製鏈接]

lego 書包, starter 款, 即 for P.1, P2. 女仔 的書包, 已經斷晒貨, 我大大話話問過7,8 間過POPULAR 書局, JUSCO, 都冇晒貨,  好彩昨天比我CHECK 到紅磡JUSCO 得番一千零一個, 所以拿拿聲飛出去買了.  

引用:lego+書包,+starter+款,+即+for+P.1,+P2.+

原帖由 第二任媽媽 於 14-08-06 發表
lego 書包, starter 款, 即 for P.1, P2. 女仔 的書包, 已經斷晒貨, 我大大話話問過7,8 間過POPULAR 書局,  ...
星期六問過代理8號一田會有小量現貨最後機會!不過我都買左係黃埔大眾last one

回覆 pinkyyus 的帖子

今個月係11、20和28號。

引用:lego+書包,+starter+款,+即+for+P.1,+P2.+

原帖由 第二任媽媽 於 14-08-06 發表
lego 書包, starter 款, 即 for P.1, P2. 女仔 的書包, 已經斷晒貨, 我大大話話問過7,8 間過POPULAR 書局,  ...
我上星期六係奥海城大眾買了忍者款細碼,the last one in stock, display 還有一個。

引用:LEGO,SPI,+DR+KONG書包?你們買了邊個!仲

原帖由 superccc 於 14-07-26 發表
LEGO,SPI, DR KONG書包?你們買了邊個!仲有什麼牌子
我仔一年級開學用SPI, 一個月後轉Oxford, 到下學期轉Dr Kong. 9月升小二再轉Lego。Lego 是以上中最輕一款。但設計最特別我覺得是Oxford. 但也重。Oxford 另出了背嚢款,又型又輕,不過應for 高小。

回覆 hadwinboy 的帖子

點解小一轉3個書包?

引用:Quote:原帖由+superccc+於+14-07-26+發表LE

原帖由 hadwinboy 於 14-08-07 發表
我仔一年級開學用SPI, 一個月後轉Oxford, 到下學期轉Dr Kong. 9月升小二再轉Lego。Lego 是以上中最輕一款。 ...

'點解换左三個咁多

引用:回覆+hadwinboy+的帖子 點解小一轉3個書包

原帖由 Jane1983 於 14-08-07 發表

點解小一轉3個書包?
哈!單字一個 - 重! 加埋書重得很誇張。我有時接放學幫佢咩也頂不順. 我仔背骨現有三節呈S 形. 希望小二轉用Lego 後不要再惡化.

明白,太重係辛苦!

回覆:LEGO,SPI, DR KONG書包?

Lego

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

沙田一田有LEGO 細碼男女款都有!不過眼見吾多貨

Lego good. 我仔今年升小四, 仲可以繼續用小一開學嘅lego書包, 四佰零蚊用咁多年, 抵!

回覆 wai406 的帖子

你個仔好專一,抵讚!用到2年,我已經滿意

我睇中左個700克重的lego書包,會唔會買很有啲貴呢?

咁大家有冇聽過seven, Beckmann 書包?

回覆 py84ko 的帖子

有其他posts傾過,望過,覺得Lego抵用d,同埋小朋友鍾意果款多d。

引用:咁大家有冇聽過seven,+Beckmann+書包? +

原帖由 py84ko 於 14-08-09 發表
咁大家有冇聽過seven, Beckmann 書包?
有聽過!不過seven 搵吾到!
Beckman 要$890D款冇拉練要索繩!怕個女攪吾掂!不過又輕又貼背

我都係今年書展買咗lego入門版比阿仔小一用,折咗$380

我在書展買了Lego (應該係starters). 原價$5xx, 折實$468。我朋友做曬research Lego 係最輕的!

回覆:wuws 的帖子

我多了一個,有興趣可pm我

‹ 上一主題|下一主題