用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到東華三院華都獅子會PN OFFER了~
樓主: seastop
go

收到東華三院華都獅子會PN OFFER了~ [複製鏈接]

回覆:tracyhahaha 的帖子

其實咩係 小蜜蜂?我之前睇網頁以為係童軍。另外,仲有NET, 面試時見到,好似一男一女。

回覆:收到東華三院華都獅子會PN OFFER了~

今日收到信。。。不過係 waiting 咋

我哋之前都約了參觀,每半小鐘為一節,由校長親自帶領,她說因這是環保校園,不會有開放日。當日她帶我們參觀學校,音樂室,藝術室,講解教學概念,睇各級課程及教材,明顯呢位校長對教育充滿熱誠。另外,這是東華三院最新一間幼稚園,有很多資助,例如興趣班。對屋邨學校來說,校舍算很大及整潔,另外,課程都不淺……

我哋之前都約了參觀,每半小鐘為一節,由校長親自帶領,她說因這是環保校園,不會有開放日。當日她帶我們參觀學校,音樂室,藝術室,講解教學概念,睇各級課程及教材,明顯呢位校長對教育充滿熱誠。另外,這是東華三院最新一間幼稚園,有很多資助,例如興趣班。對屋邨學校來說,校舍算很大及整潔,另外,課程都不淺……

回覆 hinbabyhin 的帖子

請問你 waitting 有冇講到 大概排幾多 ?因為我 咩信都未收到

我都係waiting, 冇講排第幾個,當然有話如果有位騰空會通知。但信中亦夾左張表,話填完寄返去會直接安排報名k1,即係將來唔使再填表申請k1喎

mikisbb 發表於 13-12-15 12:38
回覆 hinbabyhin 的帖子

請問你 waitting 有冇講到 大概排幾多 ?因為我 咩信都未收到

same here. 我到今日都咩信都收未收到呀. 係咪收唔收都會有信架 ?

昨天我都收到信,係 waiting list。其實我都唔係抱太多期望,不過點都有少少失望

另外,課程都不淺……<< 係呀, 我參觀左兩次, 好BUY校長咩都親自解答, 好過好多所謂名幼... 相反, 我聽到名幼既feedback 都係英文好... 我個人認為英文好唔等於叻囉... 要多方便發展... 所以我都好鍾意東華... 加上有資助, 活動比其他幼稚園好好多... 只係個名相對冇咁出名, 冇咁多人講... 但我相信佢絕對係一間好既幼稚園...

回覆:seastop 的帖子

我參觀過幼稚園,不過之前試過星期六打電話問有冇開放日時,聽電話的原來是校長,佢解釋點解冇開放日,因為係國際安全幼稚園,開放日多人參觀會有細菌,之後學生上堂又會接觸到相關設施,所以唔會舉行開放日,只會安排預約參觀,不過要十二月或之後,忙完收生至有時間。不過呢間幼稚園好難入,朋友的小孩前幾年報N班入唔到,自動排K1都入唔到。

回覆:irenetfk 的帖子

我下年報,希望可以入到啦!如果入到,到時可能送返學放學大家會撞到。估不到看到你的留言,你個名易認。我個log in名是小肥的,唔知你估不估到是我!

回覆 zero9661 的帖子

祝好運,最緊要學校近,小朋友咁細個,返學唔好太遠!雖然呢間學校唔太出名,但所見的評語都很正面!

回覆:irenetfk 的帖子

昨天打電話想約參觀,職員話之後個個星期六都有活動,要農曆年假期後才可以約。想不到原來參觀都要排期,由十月約到現在都未約到。

September bb, got an offer ... happy ~~

回覆:jshho1018 的帖子

請問幾時收到?

今日交留收費時問了...

PN 星期一至星期四有 NET
到 K1 就日日有 NET 的時間, 星期五普通話.

回覆:jshho1018 的帖子

請問你今天交留位費,是否係waiting list之後再收到offer?謝謝

‹ 上一主題|下一主題