用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 65網基真祖天邊間好?
樓主: hopeeee
go

65網基真祖天邊間好? [複製鏈接]

我2個小朋友都係祖天畢業,現已升上葵青band 1英中,祖天每位老師都好錫學生,好緊張學生品行、成績,由其5、六年級,老師真的希望所有學生能派到好中學,盡力幫佢地考好3個呈分試(你可以話谷又得),只不過佢冇聯繫band1中學所以輪為2、3線小學,但學生操行、成績絶不差。
至於食飯時間,午飯後是小息,可以用埋食飯,放心啦,祖天小朋友個個都係愉快學習,D老師、間學校絶對值得讚架!

回覆:sammibaby 的帖子

Thanks for reply.  想問是否有精英班?

引用:我2個小朋友都係祖天畢業,現已升上葵青ban

原帖由 sammibaby 於 13-09-15 發表
我2個小朋友都係祖天畢業,現已升上葵青band 1英中,祖天每位老師都好錫學生,好緊張學生品行、成績,由其5 ...
小息鐘一響,就要倒飯,15分鐘完成飯盒,實在不健康!吃得急會肥胖,昨天上去眼好多稱佗型肥仔!

-祖天冇精英班,但3、5、6年級逢星期一至四要返7:30am,佢地叫輔導班,其實係中、英、數、常補課,個個學生都要返。

-老師一定唔會叫學生倒飯咁浪費,每個小朋友一齊放飯,祈禱再一齊食飯,其實每日最開心就係D個時段,佢地盒飯冇我地食茶餐廳咁大size,而且學校冇電視、玩具可以專心食,咁耐以嚟未聽過學生因為唔夠午飯時間而討厭學校什至投訴,我2個細路當年係班長、服務生,食飯真係有D趕,但唔聽見有怨言,小朋友學校生活佢地會慢慢適應,我地唔使太緊張佢地夠唔夠時間食,盒飯會唔會吸收唔到等....又或者放學後父母在家教導佢地點樣善用時間,家、校一齊把孩子培育成長。
‹ 上一主題|下一主題