用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2013崇真幼稚園暑期班
樓主: Emma-Tsang
go

2013崇真幼稚園暑期班 [複製鏈接]

too bad....

引用:話時話,學費都好似未過數!!!++你地銀行過

原帖由 csy_0101 於 13-07-17 發表
話時話,學費都好似未過數!!!  你地銀行過左數未??
未過,佢地慢慢處理緊!

引用:我對仔唔係崇真學生,+當日擇讀TT係因為貪佢

原帖由 Emma-Tsang 於 13-07-16 發表
我對仔唔係崇真學生, 當日擇讀TT係因為貪佢哋有學車, 點知出左事。

6月初報名, 一直無收到學校通 ...
對我感覺同你一樣
都是以前同學介紹咁咪4個同學一齊報!佢講到超好咪可以報名第一日就去報囉!由交第一日一隻字都無留俾我地咪話有單據在手!隔個星期打去問為何未過數?又冇電話咁倒底收唔收!我緊張因姐姐回印尼!暑假一定要安排好!

引用:我對仔唔係崇真學生,+當日擇讀TT係因為貪佢

原帖由 Emma-Tsang 於 13-07-16 發表
我對仔唔係崇真學生, 當日擇讀TT係因為貪佢哋有學車, 點知出左事。

6月初報名, 一直無收到學校通 ...
未打完因真
我地去左旅行下星期一由大敤一車今日仍打去問未有校車聯絡過我!學校仍咁回覆今個星期六前未有回有司機打來再打去問!
講真佢地咁行政、做嘢法我十萬個不滿!下債定一定唔報!
竟然已有媽咪報料!我諗未番的都是俾仔女帶定少少小食及一支水!

一路冇人覆收唔收已經係一個好大問題, 令我覺得呢間學校d行政好差, 有乜理由話冇收到電話即係代表收咗, 咁都得  個個都要安排好暑期班, 但係佢地就遲遲都唔confirm, 我d朋友都一樣, 返學前一兩天才收到校車通知, 真係離哂譜   

見到你地咁寫, 我好擔心, 我囡下個月會返兩星期, 有一個星期仲番全日班, 如果未扣數, 我真係會考慮唔返

回復 jjoannetsang 的帖子

可以去觀課咩?

kathywong0807 發表於 13-7-17 11:36
好似返全日要自己帶被,咁跟校車,係唔係有人幫手攞?
我都想知

回覆:2013崇真幼稚園暑期班

上過學校网查過,返全日要自已帶被,枕頭,牙刷及杯。個袋要有拉鏈及每週五要攞返屋企洗,星期一再帶返學。

我都係因為同學既媽媽介紹而報讀,小朋友下星期一開始返,我要返工,小朋友係校外生,要坐校車返學,學校安排咁混亂,到時小朋友都唔知道識唔識得去揾課室上堂,真係好令人擔心呀!

行政極混亂, 今天返了第四天, 校車KEEP 住遲到10分鐘至半個鐘不等, 第一日返學都好驚, 阿女咩名牌都無, 分分鐘去左邊都唔知, 我自己唯有用張咭紙寫左小朋友姓名, 上咩項目, 我電話號碼放入書包萬一走失都可以CONTACT 我

可慶幸的是我小朋友返得好開心, 我相信課程係OK既, 不過行政上真係要改善一下

剛打去學校反映, 佢地話混亂情況已有改善, 但校車問題方面佢地控制唔到, 叫我自己打俾司機

我昨日去了學校了解情況, 因為阿女日日返來都話唔想去, 咁我都想知係咩問題, 同個老師傾左一陣, 佢都願意協助我幫阿女適應新環境, 校車方面職員都正如各位BK媽媽咁講返同一段說話. 唔比觀課架, 我都驚咁亂會唔會走失小朋友, 我在閘前望佢地轉堂情況, 都有好多姨姨同導師幫手去廁所,過課室, 我覺得放心既. 不過下星期又上唔同堂,小朋友又走唔同班房, 都驚會唔會有行錯班房呀.

我昨日去了學校了解情況, 因為阿女日日返來都話唔想去, 咁我都想知係咩問題, 同個老師傾左一陣, 佢都願意協助我幫阿女適應新環境, 校車方面職員都正如各位BK媽媽咁講返同一段說話. 唔比觀課架, 我都驚咁亂會唔會走失小朋友, 我在閘前望佢地轉堂情況, 都有好多姨姨同導師幫手去廁所,過課室, 我覺得放心既. 不過下星期又上唔同堂,小朋友又走唔同班房, 都驚會唔會有行錯班房呀.

阿女日日都話唔想返, 我都好緊張問佢係咩事, 係咪老師好惡, 鬧小朋友, 還是學校裝修聲好嘈, 但我想信因為佢唔明外籍老師講咩所以唔開心. 因為佢日日落校車見到我都係笑住口. 佢只係在家時就話唔想返, 真係擔心, 我仲同佢報左佢個暑假.

今日我朋友話佢個囡係TT比人留低左無上校車,唔見左。好彩好快搵返。之後問返學校發生咩事,佢話係我朋友個囡自已同校車講話今日有人來接所以唔上學車。但個細路囡得3.5歲,細路講咩學校查都唔查就當係真既咩???咁都得!!

唉,越聽越多呢d嘢真係擔心死人,我又要返工,讀又唔係,唔讀又唔係。攪到個人返工都無晒心機。都唔知點捱埋呢一個月添。

最後點發現呀?

個小朋友中間段時間點呀?

唉....越聽越擔心, 個司機應該打比家長確認, 佢地真係好求奇呀

祟真又唔係第一次攪暑期班,點解會咁混亂?

回覆:BB312 的帖子

係操場發現朋友個囡,唉。。。都唔知佢哋點做嘢

‹ 上一主題|下一主題