用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 會讀華景boxhill嘅家長
樓主: shertam
go

會讀華景boxhill嘅家長 [複製鏈接]

今朝打咗去問,答案如下:

1.5月18日会有open day (for public)

2.教育局應該5月尾会正式出牌

3.出牌後7月前会發信通知家長学費,書包校服,校車各事項

4.大約8月8或9号開學,最初1-2星期為適應期,細節容後確定

聽落都有紋有路,大家應該俾D信心.

題外話: 家有兩B,今年8月大B讀York K1,細B讀華景Boxhill N1.

York果邊越聽越多劣評, Boxhill反而so far都無乜太差comments, 觀望下大B喺York讀成点....有可能將大B搬埋過Boxhill, 兩兄弟同一間唔駛煩.

回覆:sandthegreat 的帖子

謝謝你的資訊,咁都安心啲,其實接觸過啲職員幾次,感覺都幾好,都對學校有啲期望,希望一切順利啦!
我打"boxhill kindergarten"搵到個fb page呀,openday係May 18th 1:30pm~5pm,我地應該會去多次等囡囡認識下個環境.{:1_1:}

回覆:tongtongma 的帖子

This is what I rec'd from Boxhill .  Wonderland villa campus's open day is 5/18 1:30-5:30pm

I asked the school, 5/18 OpenDay is NOT parents' day.  There will be activities and games for our children to play   Who will go?

回覆:eggauntie 的帖子

有興趣喎,我都諗住讀華景boxhill. 點join 5/18 activity?

回覆:會讀華景boxhill嘅家長

我會去呀,應該行入去就得掛

我打去問左 歡迎家長小朋友 和朋友都可以隨時入去
我都唸住帶埋囡囡去先

我囝囝今年都會讀華景 boxhill, 但18/5 Open day 去唔到各位去完回來分享一下吧! Thanks......

我去咗OPEN DAY! 感覺真係好好!非常滿意!我同BB去哂全部D房參加D活動。
第一間房係CLASS DEMONSTRATION。個DEMOSTRATION老師非常好。對D BB,家長都好熱情,人品又NICE。教得好!
第二間房STORYTELLING,感覺麻麻哋姐。。老師好似唔係好想做咁。。
第三間房係SENSORY。好多野玩!BB 好開心!
第四間房係GYM,有個跳跳床!
第五間房係音樂室,裡面有兩個老師,佢地都好好人,BB跳得幾開心!其餘果D房係BOOKFAIR,ART ROOM, PLAYROOM。 去完OPEN DAY之後,好想BB快D讀添!  

引用:+我去咗OPEN+DAY!+感覺真係好好!非常滿意

原帖由 benedictmama 於 13-05-22 發表
我去咗OPEN DAY! 感覺真係好好!非常滿意!我同BB去哂全部D房參加D活動。
第一間房係CLASS DEMONST ...
睇完你的介紹,我都安心 d

回覆:benedictmama 的帖子

Thanks for sharing!

回覆:benedictmama 的帖子

係啦!去完open day感覺極佳,連老公都話學費貴d都比囝囝係度讀喎

引用:+我去咗OPEN+DAY!+感覺真係好好!非常滿意

原帖由 benedictmama 於 13-05-22 發表
第一間房係CLASS DEMONST ...
我有join佢地playgroup, demo 果個老師真係好好,好開心,而講故事果位又真係唔想做咁

回覆:dbchu 的帖子

我e家返緊其他playgroup, 冇報佢個playgroup,  係唔係報好d呢?

我都去左open day感覺也十分好, 除了那34級樓梯 ...
BB未識上落樓梯, 怕有危險.

我同老公都好滿意,嗰日好遲先去,所以只係去左class demo, sensory rm, gym rm 同 playroom,囡囡好enjoy,希望到時返學都係一樣啦!

Demo 好好果個老師無做喇,淨返果d老師唔知點呢...仲有註冊到未呢?

huh? 未開學就冇做?

回覆:April2019 的帖子

oh no! 我仲報咗佢個summer playgroup…

‹ 上一主題|下一主題