用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 統計一下德望收信人士背景
樓主: dodoland
go

統計一下德望收信人士背景 [複製鏈接]

我睇番德望張form, 我冇填到"現正就讀班別", 係咪應該填讀緊既N班呢?因為填嗰時以為係俾插班生填架...(因我諗學校prefers有讀N班嘅...)
我未收到信, 諗緊係乜野原因...(因為我女表現不錯, 其他名幼全有offer..不過我reg得一间)...但我最心儀德望.  希望唔係因為一時大意冇咗個机會...
啱啱打去學校話15号收吾到信先可以check, 而家好down...呢幾日真難捱!

我諗我寫錯咗响呢个主題度, 因為我未收到信:;pppp:

非教友/校友, 2 月b, 當日表現唔錯, 其實成group 都幾平均, 我又掛住填問卷(得我一個去), 唔係睇得好清楚, 但我見阿女有答老師問題, 同埋肯唱歌舉手~

引用:我睇番德望張form,+我冇填到"現正就讀班別"

原帖由 belairewong 於 13-01-08 發表
我睇番德望張form, 我冇填到"現正就讀班別", 係咪應該填讀緊既N班呢?因為填嗰時以為係俾插班生填架...(因我 ...
我覺得唔會因為有冇讀N班而有冇2nd in呀,因為我小朋友乜都冇讀(包括N班or興趣班呀,我都有收到信呀,或者你黎緊都會收到信呢!派信都有快有慢,唔會一曰咁啱派完啦!

Babycheriehk 發表於 13-1-8 11:57
我覺得唔會因為有冇讀N班而有冇2nd in呀,因為我小朋友乜都冇讀(包括N班or興趣班呀,我都有收到信呀,或者 ...
會吾會係你小朋友當日表現好outstanding 呢? 另外我老公話佢有講野(例如:好呀, 拍手咁...)因為老師冇望佢, 想吸引老師注意喎....:;pppp:, 可能老師吾中意?! 因為平日都係我陪亞女in, 我通常吾出声架

引用:Quote:Babycheriehk+發表於+13-1-8+11:57+

原帖由 belairewong 於 13-01-08 發表
會吾會係你小朋友當日表現好outstanding 呢? 另外我老公話佢有講野(例如:好呀, 拍手咁...)因為老師冇望佢,  ...
佢嗰日面試麻麻地咋,肯定唔係頭兩名,佢重做錯指示添,所以收到2nd in信我諗係咪邊緣就2nd in再揀,1st in見得好直接收offer letter,所以或者琴曰未收到信重好(可能今日收既係offer letter)!

引用:Quote:原帖由+belairewong+於+13-01-08+發

原帖由 Babycheriehk 於 13-01-08 發表
佢嗰日面試麻麻地咋,肯定唔係頭兩名,佢重做錯指示添,所以收到2nd in信我諗係咪邊緣就2nd in再揀,1st in ...
有媽咪打咗去學校問,全部要second in 沒有直接取錄。

引用:Quote:原帖由+belairewong+於+13-01-08+發

原帖由 Babycheriehk 於 13-01-08 發表
佢嗰日面試麻麻地咋,肯定唔係頭兩名,佢重做錯指示添,所以收到2nd in信我諗係咪邊緣就2nd in再揀,1st in ...
吾會有直接offer,昨天有位媽媽打咗去學校問,全部要經2nd interview 呀!

我都係無宗教背景,無舊生,有讀pn

回覆:Babycheriehk 的帖子

無人會直接收offer letter, 所有必須進行2nd in

唔知大約有幾多人可以2nd in呢?又或者係咩形式呢?

我女係8月, N無人士, 當日表現一般

回覆:aloha_samuel 的帖子

我估會由主任或校長直接interview直接篩選

我諗過會唔會同興趣班多少有關?!sister pauline講過唔想小朋友參加得太多,我填問卷寫零!

3月B....N無人仕, 當日表現不太好, 問卷只答咗一句, 因為得我一個去, 興趣班有填學梗ballet

引用:3月B....N無人仕,+當日表現不太好,+問卷

原帖由 yencheung1981 於 13-01-09 發表
3月B....N無人仕, 當日表現不太好, 問卷只答咗一句, 因為得我一個去, 興趣班有填學梗ballet ...
我都係填ballet

How many are full time mother with second interview?

引用:How+many+are+full+time+mother+with+secon

原帖由 joanna1388 於 13-01-09 發表
How many are full time mother with second interview?
我係Ftm

非校友冇宗教, 住平民區, 5月B, 阿女果日都幾主動, 不過就唔覺最突出, 其他人都好似幾平均, 問卷冇準備, 自覺答得一般, 好彩都有2nd IN
‹ 上一主題|下一主題