用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 觀塘浸信會幼稚園 收到 2013 K1 AM class offer letter喇!!
樓主: MamaJ.
go

收到 2013 K1 AM class offer letter喇!! [複製鏈接]

回覆:~瑤瑤~ 的帖子

我10月尾簽咗回條會續讀k1, 個未收到通知要收留位費住。

回復 ~瑤瑤~ 的帖子

我都諗緊同一個問題呀,原來我地有幾個媽媽都面對同一問題!!! 唉,有學劵又真係平好多喎......

回覆:avang 的帖子

係啦!我仲諗緊如果讀官浸就唔駛交學費可以留番d錢同小朋友讀其他野!如果迦南就學唔到好多其他野

我都煩緊, 交唔交官浸留位費, 因為哥哥讀緊個間都收左囡囡, 但係冇學券, 官浸有學券, 學費都唔駛俾, 真係差好遠呢~~

但係又好鍾意哥哥間日日都有英普~ 唔知點揀好~ 煩~

回復 celerydream 的帖子

hi celerydream,

可告知是那一 kinder 嗎? 因我現有兩 offer, 也在選擇中, 又唔想 hold 住個位...

回復 CHIHIMNAM 的帖子

係啟思小學附屬幼稚園呀~

回復 celerydream 的帖子

啓思小學附屬我有朋友仔仔讀過, 後來考了九龍塘學校

佢收我 pm, 但我想轉 am, 點算好 ?

CHIHIMNAM  留位時一同交信轉上午, 總有人放棄學位  發表於 12-11-16 15:49

回覆:收到 2013 K1 AM class offer letter喇!!

各位會唔會交留位費?我仲諗緊。。。

回覆:收到 2013 K1 AM class offer letter喇!!

我諗左好耐好耐,又問過而家有小朋友讀緊官浸既家長,佢話迦南既課程係深過官浸一年既,諗下自己仔仔而家又跟到,又想谷下佢所以都係忍痛决定放棄官浸

我都係, 應該會放棄am 位

引用:我諗左好耐好耐,又問過而家有小朋友讀緊官

原帖由 suetyizoe 於 12-11-19 發表
你咁講,我更加多數會放棄官浸。
如果民生或者創價收就最好,否則都係讀返迦南。

回覆:suetyizoe 的帖子

請問知唔知書本是否一樣出版社?是否等如依家迦南既書先等如官浸既k1?

迦南同觀浸真係好難選!
阿仔讀緊迦南n班,但到現在都唔鍾意返學。
看見有人話迦南課程深d,n班已經教boy,girl,teacher...
但在我睇,學校只派左d咭,但係無教,d字佢仍然唔識,佢只係見到個圖先講得出個字。
自己係屋企有教佢,但進度慢,追唔到d咭。

另外,我覺得老師無乜愛心,仔仔放學會同我講x同學今日喊,佢比老師鬧,每個星期都有。

我仔病假,無返,我無幫佢請假,學校都無打比我。

所以想轉番間老師有愛心ge,最少仔仔喜歡上學。

觀浸interview& 開放日,老師比我ge感覺好好,好有愛心。

引用:迦南同觀浸真係好難選! 阿仔讀緊迦南n班,

原帖由 carmanmama 於 12-11-20 發表
迦南同觀浸真係好難選!
阿仔讀緊迦南n班,但到現在都唔鍾意返學。
看見有人話迦南課程深d,n班已經教boy,g ...
我仔冇你仔識講咁多嘢,不過我覺得佢中意返學呀!

如果冇返老師冇打比你又唔係咁好喎。

至於字卡,我諗咁細個又未必可能唔睇圖又識哂,慢慢啦,我仔都係咁。

我決定唔交留位費,唔想hold住個位,

其實我都諗係咪只係呢個班主任唔好,所以未決定到。

我計過讀觀浸有7萬多餘錢比仔仔上興趣班,

好難選擇。

今日會交留位費

唔係wow 我仔仔見字已識讀了,同埋每次請病假班主任都會打黎了解,可能真係個别班主任問題

點解我知官浸淺係因為我朋友2個小朋友各讀一間,佢對比2个既課程覺得迦南深一年,不過我冇問佢係咪同一出版社

最後我都冇交留位費,到哩刻我都赤赤地,但係活動教學我又唔太想

回覆:kyowong 的帖子

係呀 朋友話女女n1既野,哥哥k1先學

我個女無番學,班主任都有打來比我!

咁應該係個別班主任問題,我仔先唔鍾意返學。
不過而家先3個月,希望遲d會鍾意喇

‹ 上一主題|下一主題