用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 ROSARYHILL 細B 9-12月
樓主: tuelovefei
go

ROSARYHILL 細B 9-12月 [複製鏈接]

jywy 發表於 12-10-3 15:45
回復 MaMa2008 的帖子

我B女係11年細BB, 佢地會今年IN我B MA?定明年先IN, 因為想報N班14年1月插班AR... ...

報名表會寫幾時出世之前嘅BB先可以報, 不過做細B唔係咁好, 我有朋友最後都係決定俾呀B讀多年K3

回覆:ROSARYHILL 細B 9-12月

PN都係同日交表?

份FORM無寫明, 只是寫2013-14年度入學&入學月份JA, 我打去問過, 都可以照交FORM, 但好少收12月B, 要睇表現

jywy 發表於 12-10-4 15:20

份FORM無寫明, 只是寫2013-14年度入學&入學月份JA, 我打去問過, 都可以照交FORM, 但 ...

網上DOWNLOAD 有唔同FORM既喎! PN 一張, K1 OR K2-K3插班又另一張架!
有收12月出世既小朋友, 不過細B學位唔算多! 有機會既, 唔好灰心!
總好過有D學校寫明唔收 9-12月出世既BB!

今年開始取消了全日班, 有機會開多一班K1。
回覆:唔係wo!今年k1-3仍有全日班架!因我想幫仔仔轉全日班,所以致電左學校查詢過。

ihappy18 發表於 12-10-5 10:21
今年開始取消了全日班, 有機會開多一班K1。
回覆:唔係wo!今年k1-3仍有全日班架!因我想幫仔仔轉全日班, ...
今年開始取消了全日班, 有機會開多一班K1。(是指今年報名的, 沒有得揀全日班 for 出年讀)

2012-2013 今年 K1-K3 讀緊的學生,仍然有全日班。

想讀明年2013-2014 年K1 生, 不會有全日班,只得上午及下午選擇!

啊,真係沒左全日班,甘埋好吾方便羅

回覆:ROSARYHILL 細B 9-12月

想問有無媽媽知道,interview 用playgroup型式,但老師係講中文定英文?

aheihei 發表於 12-10-9 14:12
想問有無媽媽知道,interview 用playgroup型式,但老師係講中文定英文?

聽聞話上年轉咗唱遊形式, 有普通話, 英文同本地老師一齊in, 簡單好多

回覆:bobo101^*^ 的帖子

要唔要排好耐交表?

回覆:mk924 的帖子

交完表後有老師帶领參觀校舍,都幾有秩

When does N1 enrolment commence?

回復 bobo101^*^ 的帖子

係AR~ 我填左PN張FORM LA~入學月份為12月AR~ 希望可以IN下LA....

回復 jywy 的帖子

試一試報名咯! 我仔PN班都有11月同12月份小朋友未返學! 年尾才加入!

回復 nlj1216 的帖子

OCT 20 當日交表。

回復 bobo101^*^ 的帖子

THX

My daughter is 10 months old now, and will attend PN interview on 3 Nov.  I am not sure what they can interview her.  Gum dim ar....??  What do they expect?

請問interview要幾耐時間?

各位細B家長唔好灰心, 雖然多人報名, 但細B仍有希望. 我囡係9月B, 都係正選生, IN個時都同你地一樣擔心跟大B比下去, 但老師應該有唔同準則, 根據年紀既差異比分... 記我IN時囡囡都仲未識行, 企都未穩,但其餘既考生都行走自如...心裡都一沉, 不過老師當時即時走來同我講未識行唔緊要GA, 我即時無晒擔心, 仲好輕鬆渡過interview 時間... 由Basement一上一落連INTERVIEW都係用左30MINS, 過程好Smooth interview 有3種語言, 用唱遊形式令小朋友跟住做, 個時覺得好似去左個trial playgroup, 幾好

其實係咪都要家長懂英文先讀RHS? 我見佢網頁都係主要寫英文
‹ 上一主題|下一主題