用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問啓思係咪好差?
樓主: kittygigi
go

請問啓思係咪好差? [複製鏈接]

我其實為孩子報了不少幼兒園(雖然不是幼稚園), 但最終, 我只留了兩間, 其中一間是青衣啟思幼兒園.

不計青衣的環境條件(我個人覺得非常不錯), 論課程, 我自己非常欣賞.

(1)母語教學
(2)課程適合孩子程度, 那麼, 即是不會"催谷"

而且, 學費(取學卷)平.

但因為其他原因, 我們選了區內另一間全英語幼兒園. 如果打算將來讀本地小學, 我們也會選青衣啟思.

我個囡係藍田啟思讀緊, 我自己覺得真係一般, 所以今年9月份將會轉校。

請問各位對啟思(帝堡城)的意見如何?謝謝!

回覆:請問啓思係咪好差?

我小朋友晤係讀藍田校,讀另一間啟思,老師都好好、有愛心,試過幾次我小朋友喺學校去toilet整濕件衫咁小事,老師都會打俾我,仲要係我小朋友都未返到屋企(撘校車的)我就收到call
Phonics學校係有教的,觀課日都有video睇到佢地上英文堂老師教緊phonics,我小朋友都有喺屋企講返俾我聽
總括黎講,我覺得啟思教小朋友德育係教得好好,同埋雖然係happy sch但小朋友做錯事時老師都會糾正佢地,而佢地又會受教的,呢方面確有一套方法,可能佢地花多咗時間喺呢方面,所以學術上係爭少少,要家長自己花多d時間幫小朋友補下,好定晤好視乎家長想小朋友返學主要學d咩,我就因為某原因小朋友要轉校,基本上我覺得啟思嘅理念係晤錯架!係一間好學校,我都好感謝老師咁照顧我小朋友

‹ 上一主題|下一主題