用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇會讀出年藍田朗思PRE-NURSERY班?? ...
樓主: mansonheung
go

有冇會讀出年藍田朗思PRE-NURSERY班?? [複製鏈接]

引用:Quote:amkchoi+發表於+12-5-9+09:20+請問可

原帖由 charblogger 於 12-05-09 發表
我只可以話當年幫大囝選咗Think, 完全無出去報過九龍塘名幼,一啲後悔都無!

大囝係Think讀咗3年 (由於大囝 ...
多謝分享

回覆:charblogger 的帖子

你只用DBS offer  去比較其他kg,有欠公允,正如你首選係優才,唔係DBS. 如果用DBS 做比較,think 四間分校加埋每年得一個兩個(今年是否可能零?)。Think 就是差一點的與傳統名校的緣分。LH 比think歷史短,但近年名校派位成績十分好。

根據你所說,你兒子本身就是個bright kid, 可能去九龍塘名幼,有名幼與名小的緣分嘅幫助,佢會有DBS offer. 當然DBS 唔係你首選。

我兒子以前上think pn. 課程、老師和行政也好。離開實在係好唔捨得,我地考慮過兒子本身長短處,覺得去九龍塘讀K1唔會係個大錯特錯的決定。

不過我也會為細女報think pn. 真的好!

引用:你只用DBS+offer++去比較其他kg,有欠公允

原帖由 hosuper 於 12-05-12 發表
你只用DBS offer  去比較其他kg,有欠公允,正如你首選係優才,唔係DBS. 如果用DBS 做比較,think 四間分校 ...

如果住得近,我讚成九龍塘名kg,否則附近kg可能更適合(小朋友唔駛咁辛苦)。

‹ 上一主題|下一主題