用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍禮賢幼稚園退出學券制
樓主: LLeung
go

九龍禮賢幼稚園退出學券制 [複製鏈接]

簽名被屏蔽

好失望!即是吾駛in!

唔會唔批卦,政府預佐學卷要行五年
前排政府改口風,依家反而期望會推15免費教育...比父母都係香港居民的小朋友(香港納稅人實在無義務負擔父母都唔係香港人的小朋友的教育經費)...而推免費時對成個幼稚園教育唔好有太大改動

原帖由 fatfatwong 於 11-12-6 12:11 發表
又一村咁講其實反而可以放心..因為我都打過電話去問,
佢地都係咁答我...但我再問..咁你學校究竟有無再打算參加學卷?佢地係答我----我地有參加,但要等政府批..
我再問--咁政府會唔會唔批??佢地答我---如果唔批我地,咁 ...

又一間啦... 真係好失望呀...

原帖由 駿熙媽媽 於 11-12-7 00:34 發表

好失望,同宣幼一樣,唔知in唔in好

唔明點解學校咁遲先通知, 如果一早講, 我諗唔會咁多人報LA, 起碼我唔報, 依家好似俾佢騙左D $ & 時間咁~

原帖由 駿熙媽媽 於 11-12-6 20:52 發表
你地估幾銀?同課程有沒改動?

我我估2700左右, 應該同民生差唔多. 其實間學校教學理念好好, 我其實好鐘意. 所以點都會in埋佢.
至於課程, 我諗d學校方便依家先度緊, 冇可能咁快知改幾多. 要知道改課程好大工程.

又一間突然跳船嘅學校!
点解唔係報名交錢時講埋?
唔係$30元問題而係浪費時間交報名表問題.
我第一日早上去要排45分鐘,仲要超晒,我見到有些家長要抱住小朋友排好辛苦呀!
民生,宣道都係交報名表之前已通知出年跳船,好等家長有心理準備,呢個安排我好接受.

但禮賢突然才通知,我真係接受唔到.跳唔跳船學校應該一早知,一早决定.唔係霎時間人跳佢又跳,唔係政府話突然唔批而跳船,究竟呢間學校有無尊重我地家長?定係行混亂?

現在禮賢的學費是$2040, 你哋不用太sad, 因為禮賢真係一間好學校, 佢哋每星期都會有啲新口號學返來。
至於收生小一問題, 我打聽過須然係要同出面的小朋友一齊面試, 但係收的機會好大, 最重要係你到最後會唔會讀佢。這是我的個人意見, 因為我囡囡現在讀緊k1:loveliness:

回復 31# peggy8422 的帖子

但唔知冇左學券之后, 學費會係幾多$? 如果唔算太貴, 都可以諗下IN 埋佢~
‹ 上一主題|下一主題