用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園讀下午校有什麼好處?
樓主: dearQQ
go

幼稚園讀下午校有什麼好處? [複製鏈接]

我係全職mami,囝囝都係返PM班,
fatty你所提到返pm班嘅好處,
的確係唔洗返工嘅mami先知好
原帖由 fatty64 於 11-10-28 19:18 發表
好多好處ga wor!

下午班易入d
佢番左學多d私人時間! 可以行下街... 如果上午班, 佢放學d鋪頭都未開~:p
可以訓晏d
就算夜晚出街夜左都唔洗太緊張!

如果你係番朝9晚5 o既mama, 又未必享受到呢d好處~!!! ...

回覆 12# twllc 的文章

For those 1st stream and famous kindergartens where make no difference of number of students in AM or PM class because their seat always fully book.  Like as SHK, SHCK, ST PAUL'S, ST. CAT., KV, MS, HY, GH etc.

本人未婚前都為幼稚園教師,深刻體會下午班的好處,除上述各位媽媽所提的意見外,更重要是人數上較上午少,教師自然有更充裕的照顧,另外教師有上午的教學觀察後會調節更適合兒童的教學方法,兒童的生理時鍾是可以調整,本人孩子幼稚園是下午班的,學習情緒比上午更佳,現在已P.2全日班很快便OK小學生活了
‹ 上一主題|下一主題