用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 3歲男仔想學一種樂器
樓主: Keithchloe
go

3歲男仔想學一種樂器 [複製鏈接]

Would you please PM me the information.
Thanks.

原帖由 msemily 於 11-3-13 10:18 發表
你可以先讓他參加一些音樂啟蒙課程, 看看他對那種樂器有興趣, 好似我對仔女之前在一間音樂中心參加了PLAYGROUP後, 囡囡對PIANO有興趣, 反而囝囝對小提琴有興趣, 跟住便一路學, 學了差不多一年了, 導師教得好之餘又學 ...

hi,我都想要資料啊~~唔該曬~~

原帖由 msemily 於 11-3-13 10:18 發表
你可以先讓他參加一些音樂啟蒙課程, 看看他對那種樂器有興趣, 好似我對仔女之前在一間音樂中心參加了PLAYGROUP後, 囡囡對PIANO有興趣, 反而囝囝對小提琴有興趣, 跟住便一路學, 學了差不多一年了, 導師教得好之餘又學 ...

原帖由 林嗅四 於 11-3-4 11:04 發表
考小學時如學校要求小朋友要識樂器,鋼琴係唔算架.
我仔而家間小學都係強迫性每個小朋友要學一種鋼琴以外既樂器.
但我個人認為,學鋼琴都好有好處,起碼訓練到個小朋友既專注力...同埋學左鋼琴先,對佢將來學咩都有幫助. ...

For learning piano for a 4 years old boy, it there any recommended place ?

ilovethis cow,

I sent you a pm earlier. Please kindly check. Thanks!

newmommy
‹ 上一主題|下一主題