用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村學校禁快要人交留位費
樓主: bubupepe
go

又一村學校禁快要人交留位費 [複製鏈接]

各位家長請放心, 又一村D老師真係好有愛心同好親切! 我上年In的時候都有感到點怪(個個都笑容滿臉). 但現在是K1用家先知原來每個老師都very nice .... 沒有後悔比個女去讀.

原帖由 chulay 於 10-11-22 16:39 發表
各位家長請放心, 又一村D老師真係好有愛心同好親切! 我上年In的時候都有感到點怪(個個都笑容滿臉). 但現在是K1用家先知原來每個老師都very nice .... 沒有後悔比個女去讀. ...

Thanks, 希望阿囡都會讀得開開心心

我囝都被取綠am class, 但車程太長, 忍痛放棄, 其實我in完好鐘意架

回覆 20# bubupepe 的文章

Totally agree! Good!!!

原帖由 hohoho36 於 10-11-22 22:36 發表
我囝都被取綠am class, 但車程太長, 忍痛放棄, 其實我in完好鐘意架

校車? 問過老師?

Siujanjan,你係咪決定讀呢間呀?
我今日打去問過,佢地話係每日都有外籍老師教20Mins英文,同埋仲有英文拼音學架,不過就唔知係唔係課外活動  (自費 )

原帖由 siujanjan 於 10-11-22 16:50 發表

Thanks, 希望阿囡都會讀得開開心心

原帖由 bibikids119 於 10-11-23 10:16 發表
Siujanjan,你係咪決定讀呢間呀?
我今日打去問過,佢地話係每日都有外籍老師教20Mins英文,同埋仲有英文拼音學架,不過就唔知係唔係課外活動  (自費 )

...

唔係課外活動0黎0架, 0個日家長會老師話每日有20分鐘英文堂, 會教拼音

我都會比阿囡晌呢度讀哩

咁你又知唔知佢地有冇功課架?如填顏色or連下線之類啦!?
原來你已經決定在又一村讀喇,咁你係全日定係半日呀?我仔仔係上午班的,暫時我都係只有呢間交了留位費咋,不過都仲有其他學校要in!

原帖由 siujanjan 於 10-11-23 10:27 發表

唔係課外活動0黎0架, 0個日家長會老師話每日有20分鐘英文堂, 會教拼音

我都會比阿囡晌呢度讀哩

原帖由 bibikids119 於 10-11-23 10:40 發表
咁你又知唔知佢地有冇功課架?如填顏色or連下線之類啦!?
原來你已經決定在又一村讀喇,咁你係全日定係半日呀?我仔仔係上午班的,暫時我都係只有呢間交了留位費咋,不過都仲有其他學校要in!

...

k1會有線條練習, k2先開始學寫字咯, 詳情情況我諗要問番現任家長哩

我都係上午班, 我囡仲會好嗲人咁0架, 所以老師有冇愛心都幾重要

其實我對呢間學校的資料大多是在BK找到的,
不過好多人都係話佢地啲老師係好有愛心的,所以我就去報讀,去到,都覺得校舍好大,空氣好好添!

原帖由 siujanjan 於 10-11-23 10:45 發表

k1會有線條練習, k2先開始學寫字咯, 詳情情況我諗要問番現任家長哩

我都係上午班, 我囡仲會好嗲人咁0架, 所以老師有冇愛心都幾重要

係呀, 都係睇到呢度d留言而報, 仲收左tim, 親身感受過, 都覺得同d人嘅留言名付其實, 而且in完d主任仲話遲d見, 校長仲同阿女握手, 無論佢地真好假好, 都比我in過的任何一間好, 所以之後的interview都唔去,等下年開學
‹ 上一主題|下一主題