用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有無小朋友in KV 唔駛唱歌呀?
樓主: JLRLCH
go

有無小朋友in KV 唔駛唱歌呀? [複製鏈接]

呀仔表現唔錯ga wor...有對答..個老師拎張圖畫比佢問入面啲嘢..我都有時間睇佢點答...不過真係無叫佢唱歌.

原帖由 natnatkk 於 10-11-6 19:42 發表
JLRLCH,

請問你係咪肯定老師冇叫阿仔唱歌呀?咁你覺得仔仔對答表現好唔好呀?

我有留意女女上半部份嘅表現,好ok喎,有問有答(答啱),好合作,之後我專注自己嗰 part,但聽唔到女女有唱歌的聲音! ...

=我覺得真係好難知道老師問小朋友什麼問題,因為家長要答問題。最後我答完問題,見到老師問緊小朋友圖畫,之後見仔仔唱歌,但竹田戈弓金REJECT2次,最後都唱,但佢唱一道不熟的歌,還要係唱頭尾二句。之前排緊隊就唱得起勁,一見到老師唔唱!算吧,我都滿意仔仔的表現,始終佢地細及下雨都好影响心情!

一個個老師喇﹗In我地嗰2個同守尾門嗰個老師又好好笑容喎﹗
原帖由 haydenden1023 於 10-11-6 23:58 發表
kv係我in過6間之中
老師係差最無愛心

我個女係坐唔定
不過個老師好無耐性o甘問佢問題
之後見到我個女又起身
佢就'jip'左一聲
吓...有無必要o甘樣對一個2歲o既小朋友呀!? ...
人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)

有家長話老師好嚴肅唔笑,
有家長話老師好nice好好笑容,
因為事實上係2類型老師都有,
要睇下運氣, 撞到邊類型老師,
情況同學車考官同埋裁判庭法官一樣,
有d鬆有d緊, 有d nice有d好嚴肅!

另外有家長話聽到小朋友同老師所有對答,
但有家長完全聽唔到, 其實2種講法都係真,
因為有d老師會等小朋友答左部份,
或者答哂問題先開始問家長,
但亦有老師會同時間一個問小朋友, 一個問家長!
我2個小朋友都參加過kv面試, 以上2種方式都試過!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。
‹ 上一主題|下一主題