用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 沙田有沒有好的中文作文及英文文法班介紹? ...
樓主: wwc
go

沙田有沒有好的中文作文及英文文法班介紹? [複製鏈接]

axion,
請PM銀禧learning centre資料給我.另想知你囡囡幾年級,讀咗幾耐,wrting有乜明顯進步? Thanks.

有冇聽過創世紀學會呀. 在沙田新城市. 小兒P1時讀過, OK的. 佢由唔識寫句字, 返了二個月便可寫50個字的文章. 我好多朋友都試過. 幾好的.

中/英作文

囡囡二年級, 在這 centre 學了幾個英文 short courses, 她超鍾意老師的生鬼, 我好欣賞老師的理念 '先讓孩子喜歡自己, 他們才打開耳朵聽你的'.

現在這 'READING & WRITING' 班是長期課程 (8個月),
我記得好似要求學生先熟讀 PHONICS,
由於全是外籍老師, 他們都是用外國教材的,
亞女很輕鬆學到很多地道應用的生字,
囡囡在班中的英文成績算是前十,
最開心是不用逼, 不用操練,
她自動自覺愛看英文書, 這樣對她幫助很大.

至於中作, 我是新參加的 (上了兩個月),
所以暫時未能比太多意見你,
如果你上去直接問, 老師會將教材詳細解釋給你聽.

原帖由 jjd 於 10-1-13 10:03 發表
axion,
請PM銀禧learning centre資料給我.另想知你囡囡幾年級,讀咗幾耐,wrting有乜明顯進步? Thanks.

回覆 12# yi2 的文章

Hi, yi2

Could you please pm the details to me? thanks!

醒目開學勳章

please pm to me thx!

可否e-mail 個英文寫作班比我 ([email protected]), 唔該晒.

Anixon,

收到e-mail是否就是你send 比我呢?  佢地現在的centre話有純writing course or 5-finger course, 你囡囡是上那一個呢?

Anixon,
我都想要資料,請pm给我

axion,
請PM銀禧learning centre資料給我.Thanks!!

原帖由 anixon 於 09-12-4 20:35 發表
我個女星期六在火炭銀禧上堂, 好 OK!
英文 READING & WRITING 由外藉老師教,
中文作文由普通話為母語的老師教,
我貪佢兩堂時間連接住, 唔駛兩頭 '騰' 浪費交通時間. ...

Hi Anixon d Yi2,
Please PM  the information to me? Thanks !

anixon, would u pls pm the details to me, thanks a lot!

原帖由 anixon 於 10-1-14 15:20 發表
囡囡二年級, 在這 centre 學了幾個英文 short courses, 她超鍾意老師的生鬼, 我好欣賞老師的理念 '先讓孩子喜歡自己, 他們才打開耳朵聽你的'.

現在這 'READING & WRITING' 班是長期課程 (8個月),
我記得好似要求學 ...

Hi Anixon,
can u pm to me?

原帖由 anixon 於 10-1-14 15:20 發表

我記得好似要求學 ...

Hi , could you send details to email [email protected] to me. thanks so much.

原帖由 anixon 於 09-12-4 20:35 發表
我個女星期六在火炭銀禧上堂, 好 OK!
英文 READING & WRITING 由外藉老師教,
中文作文由普通話為母語的老師教,
我貪佢兩堂時間連接住, 唔駛兩頭 '騰' 浪費交通時間. ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 kylie_mom 於 4-12-2009 23:22 發表
如有需要請各位直接pm索取資料者/資料提供者, 勿於版面留下沒有可讀性留言(如 pm me/pm me)等等, 多謝合作!!!

再一次提醒大家, 請各家長如有需要可直接pm有人士查詢資料, 請勿於版面留下沒有可讀性留言(如pm me/check pm等等), 如再未有改善, 必關文, 多謝合作!!
‹ 上一主題|下一主題