用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 Confirmed 09-10入讀寶血K1
樓主: 小喵媽咪
go

Confirmed 09-10入讀寶血K1 [複製鏈接]

原帖由 sixlau 於 09-8-21 00:33 發表
大家好.我個女係幼兒仁班小象組.

你地有無收到有關新生家長日的手機短訊呀.通告話叫我地留意,但我都末收到呀.

收到la...我地小朋友同一班,但係唔同組wor...

原帖由 catmilkw 於 09-8-21 12:18 發表
咁就煩,小學又要爭餐飽

係呀!Even 寶血有小學...都可能爭得好緊要....

不如分享下過左既兩日既幼稚園生活la....

囡囡(小喵)呢兩日都表現得好好....好主動去玩...不過第二日可能早左起身...比較攰....你地既小朋友又點呢?

原帖由 小喵媽咪 於 09-8-29 09:20 發表

囡囡(小喵)呢兩日都表現得好好....好主動去玩...不過第二日可能早左起身...比較攰....你地既小朋友又點呢?

有d位悶過playgroup...

我女都主動, 尤其是老師問:"邊個中意食糖?"
我女:"我!"+起立舉手(梗係啦, 屋企都無的食!)

我女記得佢果組條線係咩顏色... 佢同我都更期待Monday的獨立返學!

我女日日都7點前起身, 鬧鐘咁...

係呀!日日都要睇電視...真係好悶架....  
小朋友就更甚la...佢地冇得玩真係成個人呆晒....

之後玩一陣又話完lor...        

原帖由 jjtseung 於 09-8-29 11:15 發表

有d位悶過playgroup...

我女都主動, 尤其是老師問:"邊個中意食糖?"
我女:"我!"+起立舉手(梗係啦, 屋企都無的食!)

我女記得佢果組條線係咩顏色... 佢同我都更期待Monday的獨立返學!

我女日日都7 ...

我冇陪囡囡入課室,但爸爸話囡囡OK,間中肯出去老師度玩,
第二日,我走時同爸爸做動作,囡囡見爸爸點頭佢又跟住點頭,好好笑.

今日自己入課室,跟住老師擺書包,成日都冇喊,好叻囡

明天我都會係學校等埋佢放學
原帖由 小喵媽咪 於 09-8-29 09:20 發表

今日放假可以休息一日!

囡囡呢兩日都好OK ar....老師話佢好專心聽故仔...成日都冇喊...不過老師問我係唔係成日都幫佢去廁所,搞到佢有依賴...唉...我都知道問題...可惜囡囡唔係合作  ....我可以點做呢....依家成日同佢講老師唔鍾意媽媽幫佢去廁所....希望遲D會OK la....

囡囡瞓慣晏覺所以係放學時...想瞓...依家仲要幫佢調整生理時鐘.....

原帖由 catmilkw 於 09-8-31 16:09 發表
我冇陪囡囡入課室,但爸爸話囡囡OK,間中肯出去老師度玩,
第二日,我走時同爸爸做動作,囡囡見爸爸點頭佢又跟住點頭,好好笑.

今日自己入課室,跟住老師擺書包,成日都冇喊,好叻囡

明天我都會係學校等埋佢放學 ...

咁好呀, 我呀仔叫翰勤呀, 你朋友個囝囝叫咩名呀?

原帖由 小喵媽咪 於 09-8-19 17:15 發表
catmilkw,
06年同07年好多B出世wor....

ymjoy,
我有個朋友個囝同妳個囝一組.... 本應想囡囡調上午班...不過冇晒位....mouth:" />

哈哈....唔知佢媽咪有冇入黎呢?又知唔知我係邊個呢?佢叫司洛....

原帖由 ymjoy 於 09-9-2 12:33 發表
咁好呀, 我呀仔叫翰勤呀, 你朋友個囝囝叫咩名呀?

我囝囝都係仁班長頸鹿組喎~~

原帖由 小喵媽咪 於 09-8-18 13:46 發表
Hello...各位媽媽...多多指教ar....
囡囡讀仁班長頸鹿組架....

咁...我知妳係邊個媽咪la...我同妳一個應該係屋苑架!
原帖由 Mrs.利 於 09-9-3 01:44 發表
我囝囝都係仁班長頸鹿組喎~~

咁我都知你係邊個啦~~  hehe~~
今日仔仔堅持自己一個搭校車呀, 所以我無陪佢一齊搭花花校車返學, 突然間覺得佢好叻仔, 反而我做亞媽o既就有小小忐忑不安, e+ 好心急等佢放學返唻.

原帖由 小喵媽咪 於 09-9-3 11:15 發表
咁...我知妳係邊個媽咪la...我同妳一個應該係屋苑架!

hi sixlau,

我囝囝都係幼兒仁班, 不過係長頸鹿組, 請多多指教啊!!

原帖由 sixlau 於 09-8-21 00:33 發表
大家好.我個女係幼兒仁班小象組.

你地有無收到有關新生家長日的手機短訊呀.通告話叫我地留意,但我都末收到呀.

Hi Mrs. 利,

想請問你小朋友是否搭校車由荃灣區 or 葵涌區返寶血幼稚園? 可否介紹給我!

Thanks
Angela

hi LauAngela,

我唔係住荃灣區嫁, 不過之前幫人問啫, 不過無回音呀, 我朋友最終都轉左校, 唔好意思, 幫你唔到.

原帖由 LauAngela 於 09-9-3 18:02 發表
Hi Mrs. 利,

想請問你小朋友是否搭校車由荃灣區 or 葵涌區返寶血幼稚園?  可否介紹給我!

Thanks
Angela

開了學個多星期,大家返學返成點呀?我個女上校車時都有喊.不過放學時又無乜野.其餘時間就唔知點.你地有無收到老師電話update佢地每天情況?我以前返N1老師會日日打來(因為我個女喊得好厲害).但到依家我都收唔到老師的電話.

原帖由 sixlau 於 09-9-9 00:50 發表
開了學個多星期,大家返學返成點呀?我個女上校車時都有喊.不過放學時又無乜野.其餘時間就唔知點.你地有無收到老師電話update佢地每天情況?我以前返N1老師會日日打來(因為我個女喊得好厲害).但到依家我都收唔到老師的 ...

我女第一日見到花花校車, 即刻fing甩我原本拖住佢的手:"byebyeㄚ, 媽媽! 我唔帶你返學啦!"

我女講佐d學校的野(食野等), 學老師做動作... 不過仲未有歌仔唱比我聽!

我有幾個朋友9月3號已經收到老師電話, 不過, 我都係到而加都未收到電話!

我個囡都無哭, 呢兩日係學校都有唱歌.佢唱,快樂快樂齊來拍拍手........ 同埋佢話尋日有坐船. 佢日日返來都話好開心.

原帖由 jjtseung 於 09-9-10 10:09 發表

我女第一日見到花花校車, 即刻fing甩我原本拖住佢的手:"byebyeㄚ, 媽媽! 我唔帶你返學啦!"

我女講佐d學校的野(食野等), 學老師做動作... 不過仲未有歌仔唱比我聽!

我有幾個朋友9月3號已經收到老師電話 ...

我第一日就收到學校電話, 話囡囡無哭, 但坐得唔斯文, 佢話可能唔慣,不過叫我放心,佢地會教好的.  呢幾日就無電話啦.

原帖由 sixlau 於 09-9-9 00:50 發表
開了學個多星期,大家返學返成點呀?我個女上校車時都有喊.不過放學時又無乜野.其餘時間就唔知點.你地有無收到老師電話update佢地每天情況?我以前返N1老師會日日打來(因為我個女喊得好厲害).但到依家我都收唔到老師的 ...

其實唔收電話即係佢係學校冇問題,有電話就有事發生左,不過如果你想知,你可以打去問或者寫字放入通告袋

你囡囡好好呀,我夠囡囡返學,見到靖汶好叻囡,完全冇問題
原帖由 jjtseung 於 09-9-10 10:09 發表

我有幾個朋友9月3號已經收到老師電話 ...
‹ 上一主題|下一主題