用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 溫故知新:「法住」雀巢鳩佔全面睇!!! ...
樓主: wan-wan-ma
go

溫故知新:「法住」雀巢鳩佔全面睇!!! [複製鏈接]

原帖由 familyking 於 09-6-19 11:26 發表

To: Wan-wan ma & Blueman

你們真是唯恐天下不亂,  ...

To: familyking

唯恐天下不亂?? 只是在""角度嚟睇而矣!!

反過來, 我同樣覺得"這句說話"亦絕對可以應用係你身上. 大家觀點唔同, 無人迫你接受我的睇法. 但唔該, 請你學下尊重別人的發表啦!!

好!非常好!講中重點!

原帖由 blueman 於 09-6-19 12:34 發表

To: familyking 唯恐天下不亂?? 只是在"你"角度嚟睇而矣!!反過來, 我同樣覺得"這句說話"亦絕對可以應用係你身上. 大家觀點唔同, 無人迫你接受我的睇法. 但唔該, 請你學下尊重別人的發表啦!! ...

你地講人就得,人地講你就唔得,都好雙重標準喎!

同老師解約的真正目的?

教育局星期日叫梁校監返學校簽晒 d解僱信俾老師,好明顯係搵佢做醜人!

唔好話俾我知教育局唔知行政機制,成件事當然要先得校董會議通過。點解咁趕?要校監越過校董會議,行政當然亂啦!

由始至終,教育局都唔鼓勵臻美辦高中,我推斷教育局係想借解僱全體老師,推走有中學資歷的李盤勝博士!咁,順理成章,無痕無跡,無中學校長又點再攪臻美理念的中學課程呢!無攪手,無手尾,歷史上將無人再提起臻美自己的中學,九年免責制,明白未?

唉!「法住」居然入選最後十名!

先知先覺,往往會被誤會成杞人憂天、陰謀論!

一路護著房太的家長,現在您們覺得怎麼樣?

我們還是一笑泯恩仇,為大家的孩子團結起來作最後的爭取,好嗎?

‹ 上一主題|下一主題