用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 想返深圳買英語教材,有冇好介紹
樓主: clma
go

想返深圳買英語教材,有冇好介紹 [複製鏈接]

Re: 想返深圳買英語教材,有冇好介紹

Hi

我老公去樟木頭做野時都買左Magic English,是DVD,將十多集收綠在 4 dvd中,only HK$50.00元咋!     

Mcada

可否給地址我, 你會否再去呀
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

質素如何?

[size=medium]~~~同大家分享下~~~

我朋友今日幫我係深圳買o左:

1, BB 愛因斯坦 → → (10隻 DVD)
2, 芝麻街英語1 ~~ 天氣、遊戲 → →  (8隻 DVD)
3, DISNEY MAGIC ENGLISH → → (13隻VCD 同埋 3本書)

[size=large]3套都係HKD180 咋!

好開心呀!

[size=medium]仲有冇其他平、靚、正o既野介紹? 我想叫佢再幫我買。

many thx!

Dear Somimi,

Is the magic english similar with the Disney World English (HK version) ????

請問喺邊度買架?書城 or somewhere else?
一般賣DVD / VCD 地方好少呢D嘢。

星期六去了書城,  好開心, 買了勁多故事書, 學英文書, 練習薄, Puzzle 等等, 都係用佐HK$240左右.  不過好重, 返到屋企已經散哂.  

如果有媽咪上去書城, 不妨看看NODDY雙語故事書, 由外語教學與研究社出版, 一套有12本, 但分開賣, 每本附上VCD一隻, 書及VCD的質素都好正, 都係RMB8元正,  適合幼稚園小朋友. 非常抵    

happybibi,

我是星期日上去, 第一次去, 買了Disney Magic English 1set, 另一些圖卡( 無字)諗往自己加工.  有些媽咪睇的育兒書等.  我無買故事書因全是簡體字,  我怕會混亂了繁體字.  我想問你有找到的全英文的書同圖.  如有簡體字, 怕小朋友會混亂嗎 ?
親子王國及教育王國禁止用戶於簽名檔內張貼宣傳連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

I have both, they are different.

Bebeyan,

也有考慮過簡體字這個問題, 加上一直都對大陸的印刷質素有疑問, 所以這次是第一次去.  

我的BB只有22個月, 這次去買了很多練習簿是有關EQ, 認識數字, 手眼協調等等的,  這些都沒有太多文字.

Puzzle上有物件的名稱, 只要用電腦Print 出來貼上去便可.

故事書方面, 因為我只會讀故事給他, 只要插圖精美便可.  等他有能力自已看書時才再買香港版.

至於NODDY書, 是中英對照的, 而附上的VCD是講英文的, 我覺得問題不大.

另有一些是教BB英文字母和相關的英文字, 及教BB認形狀, 顏色, 數字等等的,就完全沒有中文字.

你的BB有多大呀?

happybibi,

多謝你的資料,  我bb得三個月,  我只買了些無字圖卡,  諗往自己加字比bb睇下.  我星期日去,  人很多,很多小朋友坐在地上睇書人書架前, 所以有些架都睇唔清楚.  我唔覺有 Puzzle.  我都有買形狀,顏色 的無字書.  我下次會年尾先上去, 到時都想睇下你話的 puzzle & nobby 故事書,  nobby 書是什麼故事,會很長嗎 ? 另有無諗過比bb都學下普通話,  我自己就有心無力去教, 所以想睇下有無容易的普通話故仔 VCD.

親子王國及教育王國禁止用戶於簽名檔內張貼宣傳連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

In fact, there are many bookstores in Mongkok and Causeway selling simplied Chinese books. The Noody set mentioned could be bought in these bookstore at HK$8 with 10% to 20% discount (one store offer 20% off). They also have Words Recognise card. I now usually visit these bookstore once per week.
You can go to the 好書分亨 topics and the sharing from other BK mommies about that.

Save time & effort to go to China.

我想問下係咪蔡屋圍下車,就會見到書城?

blovej,

thanks, 我這幾日都有睇過這topic, 但還末有去睇過.

Josa,

請問你朋友嚮深圳邊度買?書城定其他地方?因我好耐無返深圳,又唔熟路,又怕D治安唔好,唔敢四圍行.  Thanks.

Blovej,

原來香港有好多大陸書, 我真係'背'.  我通常只去大書店.

可否告知地址, CausewayBay or Mongkok皆可, 等我放工再去掃貨.

謝謝.

happybibi,

旺角我去開的有:
旺角城巿中心, 在西洋菜街大快活樓上, 8/F至11/F 有很多中國書店, 其中8/F那兩間做緊8折, 11/F文星書款較多和齊!

旺角城巿中心對面, 大良八記隔鄰, 2/F 有尚書房, 書款多但價錢略高, 約港幣$1: RMB$1.2 -1.5. 3/F有國風堂, 好像剛剛做完9折, 但兌換率是1:1.

觀塘也剛新開了兩間, 在業發工業大廈2期2/F.

若你有心水書, 也可叫書局代訂! 我剛發現一套由香港商務圖書館出的一系列英文名著, 如Peter Pan, 風中奇緣等, 全書英文, 每個Chapter後有練習, 附送CD一隻, 讀音好正! 約$17至$23一本, 適合小學程度!

Geniec,

唔該哂!  下班後去看看.  

Please go to web for selection

http://www.ewonderland.com.cn

Please try "Hello Reader - Story Castle" and "Little Kiss"

Sorry I cannot type chinese

pls buy original one. dont buy copy.

it is illegal.
‹ 上一主題|下一主題