用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62 & 65 網家長,可否分享派位結果
樓主: BOBO1229
go

62 & 65 網家長,可否分享派位結果 [複製鏈接]

甲一部分 the first one  ? How about the second and third? Which School in net65 for your friend?

原帖由 Gabrielma 於 08-11-27 14:02 發表
朋友65網15分誇區選青衣主恩中左. 好lucky.

甲,乙都會首選仁立 ? You 放棄海壩街宫小?

原帖由 mabelzero 於 08-11-26 22:59 發表
我本身是65網, 甲,乙都會首選仁立, 萬一抽唔中, 方便叩門仁立.  海壩街宫小都好鐘意, 可惜要誇網,  如果第一輪抽中宫小, 都會註冊, 放棄仁立.  可惜, 要玩round 2. ...

係自行收生15分抽中.  只可以有 one choice.

而家都未開始統一派位, 點會有甲.乙部 1st, 2nd... choice?
原帖由 BOBO1229 於 08-11-28 15:32 發表
甲一部分 the first one  ? How about the second and third? Which School in net65 for your friend?

是.  因為海壩街宮小要誇網, 只有10%機會,

萬一甲乙都抽唔中, 要叩門仁立, 所以甲都要選仁立. 唉.

你呢 ?  如果你甲部份選思源, 乙選仁立, 那麼叩門思源嗎?

原帖由 BOBO1229 於 08-11-28 15:34 發表
甲,乙都會首選仁立 ? You 放棄海壩街宫小?

Yes, i will 叩門思源!

原帖由 mabelzero 於 08-11-28 23:02 發表
是.  因為海壩街宮小要誇網, 只有10%機會,

萬一甲乙都抽唔中, 要叩門仁立, 所以甲都要選仁立. 唉.

你呢 ?  如果你甲部份選思源, 乙選仁立, 那麼叩門思源嗎?

...

我好幸運, 65網得15分抽中 62網天主教石鍾山 .  

至於林金殿我去參觀過, 40多人一班, 我唔鍾意囉.

原帖由 TAOTAOLEE 於 08-11-25 23:31 發表

林金殿都好多人揀架, 不過好唔好我就不太清楚, 但返學要唸佛我就唔多鍾意囉.
</b>[/url] :-P

You are very lucky!

原帖由 WingWingMa 於 08-11-30 19:14 發表
我好幸運, 65網得15分抽中 62網天主教石鍾山 .  

至於林金殿我去參觀過, 40多人一班, 我唔鍾意囉.

中華基督教會基真小學好不好?

我囡62網跨區15分入了青衣主恩, 知唔知好唔好?

How many 機會?

原帖由 LapHimMom 於 08-12-1 13:58 發表
我囡62網跨區15分入了青衣主恩, 知唔知好唔好?

如我甲部選  Choice 1"仁紀", Choice 2  "青衣主恩" 乙部 Choice 1 "仁紀", Choice 2 " 仁立", Choice 3 "主恩", 大家點睇?

因為誇網, Choice number 1 只有10%機會.
if choice number 2  = no 機會?

原帖由 TAOTAOLEE 於 08-12-2 17:29 發表

點解甲一,二唔揀番伍上呀.

原帖由 BOBO1229 於 08-12-2 15:39 發表
如我甲部選  Choice 1"仁紀", Choice 2  "青衣主恩" 乙部 Choice 1 "仁紀", Choice 2 " 仁立", Choice 3 "主恩", 大家點睇?

甲部冇乜意見, 因為運氣既野冇得講...

但乙部選擇要考慮下, 因為頭三位都係熱門既, 如果好彩抽到龍頭揀先, 當然無問題, 不過如果唔好彩排條龍中間, 唔單止頭兩間無機會, 到第三ROUND就連主恩都危危乎.

Any suggestion for 65 net? Due to not many good school!

原帖由 papa一個 於 08-12-3 00:16 發表

甲部冇乜意見, 因為運氣既野冇得講...

但乙部選擇要考慮下, 因為頭三位都係熱門既, 如果好彩抽到龍頭揀先, 當然無問題, 不過如果唔好彩排條龍中間, 唔單止頭兩間無機會, 到第三ROUND就連主恩都危危乎. ...

如我甲部選  Choice 1"思源",
Choice 2  ""仁紀"
Choice 3"聖公會主恩小學"
" 乙部 Choice 1 "仁紀", Choice 2 " 仁立", Choice 3 "祖堯天主教小學"
大家點睇?

醒目開學勳章

梗係唔得啦~
"仁紀" & "仁立" 放係第一都未必入到呀~
你放第2, 3 位盞side 位~
即如果你一抽唔到"思源", 就跌出3甲, 唔知派去邊~
你應該放d 2線既係第2, 3 位~
如果我係你 (好想入"思源")
我甲部會選
1 - "思源" (suppose 你唔會叩"仁紀" or "仁立"門, 因為呢兩間都要學生甲乙兩部選佢, 叩門先有機~)
2 - blank (填"仁紀"冇意思, 因為大熱, 選第一都未必入到)
3 - blank (除非"聖公會主恩小學"你都好想入, 因為一入到就唔會比你用乙部抽, 但其實你放佢係第3位, 都一定入唔到, 因為佢都係66網大熱~)
乙部
1 "仁紀" or "仁立"
2 "祖堯天主教小學"

以上只係純屬個人意見.....

原帖由 BOBO1229 於 08-12-4 19:35 發表
如我甲部選  Choice 1"思源",
Choice 2  ""仁紀"
Choice 3"聖公會主恩小學"
" 乙部 Choice 1 "仁紀", Choice 2 " 仁立", Choice 3 "祖堯天主教小學"
大家點睇?

棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...

Thanks!
I choose the "聖公會主恩小學"in 65 is not 66網~
in 葵盛邨

原帖由 棉花糖媽媽 於 08-12-5 09:22 發表
梗係唔得啦~
我甲部會選
1 - "思源" (s ...

祖堯天主教小學 is good?

原帖由 棉花糖媽媽 於 08-12-5 09:22 發表
梗係唔得啦~
我甲部會選
1 - "思源" (s ...
‹ 上一主題|下一主題