用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人考慮真鐸學校呀?
樓主: 憲憲媽咪
go

有無人考慮真鐸學校呀? [複製鏈接]

醒目開學勳章

我估都有110人交表, 我識有mami係2/10交, 攞no.9x

嘩! 都好多喎, 110人爭30個位, 平均每人有1/3機會! 我估交得表的多數係20分以上!!!

原帖由 manman 於 08-10-8 22:34 發表
我估都有110人交表, 我識有mami係2/10交, 攞no.9x

不用太擔心。應該這樣想, 真鐸收90個位, 現在有110人, 機會率大好多, 開放日校長說, 只是堅持自己所相信的理念, 成功的機會很大呢? 希望我的女兒能夠與你的孩子一同入到。
願主耶穌祝福你們.

原帖由 憲憲媽咪 於 08-10-11 10:38 發表
嘩! 都好多喎, 110人爭30個位, 平均每人有1/3機會! 我估交得表的多數係20分以上!!!

好開心呀! 真鐸收了囝囝呀! 有無家長的仔仔女女都入到呀?

原帖由 cwaisum 於 08-10-11 19:22 發表
不用太擔心。應該這樣想, 真鐸收90個位, 現在有110人, 機會率大好多, 開放日校長說, 只是堅持自己所相信的理念, 成功的機會很大呢? 希望我的女兒能夠與你的孩子一同入到。
願主耶穌祝福你們.

...

原帖由 憲憲媽咪 於 08-11-24 14:47 發表

請問你幾多分呀?

恭喜

我女女20分也入不到, 惟有寄盼大抽獎.

rabbitpiggy,

我有20分, 我曾經在地址証明出現了問題, 所以真鐸曾經通知過我要補交地址証明, 因佢地要將囝囝上去教育局抽籤, 所以我都估希望不大, 估不到而家抽中了!

原帖由 rabbitpiggy 於 08-11-24 14:56 發表

請問你幾多分呀?

cwaisum,

不要太失望, 要堅持到底, 我本打算是落空的, 已打算由大抽獎到第三輪都忠於真鐸, 相信到最後必定得!
多祈禱, 神必會帶領!

原帖由 cwaisum 於 08-11-24 16:24 發表
恭喜

我女女20分也入不到, 惟有寄盼大抽獎.

憲憲媽咪,
好開心及感恩,我囡囡20分入到. 原來20分都要抽籤.  

cwaisin,
聽學校說約有30位統一派位,30位叩門,若自行,大抽獎都選擇真鐸,叩門時有誠意分.不要氣餒,add oil!

請問可否講講真鐸有乜野出色既地方呢? 因本人錯過了開放日
CATHY ;-)

alley_fan,

我覺得學校好大, 有10000平方米, 設施好充足, 校長本身對教學有理念, 學校每一位職員對學生很有愛心!

我最喜歡它們就是會為每個學生有個別學習計劃, 聽講是可以就個別學生能力而協調上課安排, 例如該小一學生的英文能達到小三程度, 會將該學生在小三上英文課, 而某些學生的能力未達應有水平, 則會安排上一些人數較少的班別, 讓老師專注教導, 聽講能力稍弱的學生都能追得上! , 真正做到因材施教!
09年1月4日&11日好似有開放日, 可在學校網頁留意下!

原帖由 alley_fun 於 08-12-2 15:02 發表
請問可否講講真鐸有乜野出色既地方呢? 因本人錯過了開放日

‹ 上一主題|下一主題