用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生 2008-2009 K.3
樓主: oliviapylo
go

民生 2008-2009 K.3 [複製鏈接]

係喎....你哋會唔會去旅行呀?

回覆 # 的文章

昨天派咗上學期o既學習範疇, 內容好豐富,  我都有d , 希望應付到每星期的"寫字遊戲"啦!

已經報左名啦! 你地又去唔去呀?

原帖由 oliviapylo 於 08-9-8 22:39 發表
係喎....你哋會唔會去旅行呀?

我哋都去呀, 今年都帶唔到女女返學, 今次可以乘機見吓啲小朋友啦.

原帖由 Gordon0304 於 08-9-9 14:03 發表

醒目開學勳章

原帖由 Gordon0304 於 08-9-9 14:03 發表

我地吾去啦 , 琦琦話又係大棠我去過好多次啦

借問聲每周評估, 係米只係 得中文生字同英文生字兩種ja, 包唔包埋數學呢....

Hello,我囡囡K.3G,昨日收到小學部的通知書,accept囡囡上小一,我冇報其他小學,囡囡希望升民小,我又唔想煩。
我地會去旅行。你地報唔報綜合興趣班?包畫冊,顏色,材料都係$60一堂,好抵!題材都好。但如何15人或以上一班,就太多人了。而且得一小時。正考慮中...

原帖由 oliviapylo 於 08-9-3 09:39 PM 發表
我個女都係K.3A, 蜻蜓組

第一日見到Miss Chan有啲意外, 因為佢上年係英文老師, 唔係班主任, 都有啲擔心佢可唔可以應付, 但又有啲開心因為諗佢會講多啲英文.

你哋有無申請其他小一呀?

依家好煩....因為都唔知留唔 ...

HI,SUZUKO,

我仔仔也是讀K.3G的, 他也繼續升上民小, 我仔仔不參加課外活動, 因為他巳在屋企附近讀緊了.

原帖由 suzuko 於 08-9-20 17:47 發表
Hello,我囡囡K.3G,昨日收到小學部的通知書,accept囡囡上小一,我冇報其他小學,囡囡希望升民小,我又唔想煩。
我地會去旅行。你地報唔報綜合興趣班?包畫冊,顏色,材料都係$60一堂,好抵!題材都好。但如何15人或以上一班,就太多人了。 ...

Suzuko/eee9361,
我仔仔也是讀K.3G的, 他也繼續升上民小, 到 我仔仔是2A組。你地呢?

HI,  2boysmum,

我仔仔是2B組的. 妳10月3日去不去旅行呀?

原帖由 2boysmum 於 08-9-23 11:21 發表
我仔仔也是讀K.3G的, 他也繼續升上民小, 到 我仔仔是2A組。你地呢?

yes, I will go with him.  Hope the weather will not too hot la.......

Hi all,

My son K.3E, we also will go to travel in 03 Oct and what is group 2A or 2B.

Hello eee9361,2boysmum

我囡3A組,同K2一樣冇轉位。開學時,我識嗰兩位同學仔媽咪都話唔比小朋友上民小,真有點失望...

阿囡都有學緊畫畫,但我覺得間畫班一般,正想考慮轉嘅時候,學校就開班,所以想試下。

新學年除推出新課外活動,網站又大功告成,放埋通告及茶點表做得好好。仲有最開心收到張全年上課時間表!想信都係張校長既功勞。

原帖由 2boysmum 於 08-9-23 11:21 AM 發表

hello, 我都覺得今年民生有好多地方都改善左. 上次班主任講話今年的畢業禮可能是外面舉行, 不過還在相討中. 如果真是成事的話就好啦 因為可以讓每位小朋友和家長都有一個難忘的畢業禮!  

原帖由 suzuko 於 08-9-27 14:16 發表
Hello eee9361,2boysmum

我囡3A組,同K2一樣冇轉位。開學時,我識嗰兩位同學仔媽咪都話唔比小朋友上民小,真有點失望...

阿囡都有學緊畫畫,但我覺得間畫班一般,正想考慮轉嘅時候,學校就開班,所以想試下。

新學年除推出新課 ...

請問K3旅行日,係著學校運動服,定係自己衫呀?

3/10 dress code is:
School sport uniform (yellow one)

thank you.

今個禮拜有無邊班溫習(默)咗英文呀?

K1G is 'Chinese' dictation this week.

K1??????

K3才對???
‹ 上一主題|下一主題