用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 深水埗 有邊間小學好
樓主: michaelkwan123
go

深水埗 有邊間小學好 [複製鏈接]

原文章由 yuiyuibb 於 08-7-25 15:22 發表

其實轉全日後, 只是將上/下午合併, 班數應該無加的, 另, 你見在商場內追玩的是小學生嗎??為何放學後會在商場出現?有父母在場嗎? 你遇過好多次這類型事件嗎? 對不起太多問題, 因為我對校風之選擇是排首位的

再一次 ...

那我覺得你自己應該去多幾次學校, 留意下小朋友既表現。因為每個人把道德尺都唔同...

有d人接受唔到小朋友駁咀, 但有d家長覺得小朋友只係表達意見。所以, 你自己先係最清楚自己要d乜。

原文章由 yuiyuibb 於 08-7-25 15:22 發表

其實轉全日後, 只是將上/下午合併, 班數應該無加的, 另, 你見在商場內追玩的是小學生嗎??為何放學後會在商場出現?有父母在場嗎? 你遇過好多次這類型事件嗎? 對不起太多問題, 因為我對校風之選擇是排首位的

再一次 ...

hi yuiyuibb^^

你說得對.....這校搬遷初時實本想上下午4班外加收一班,每級5班的,但後來卻取消了加收一班的計畫,但將來會否加收實不敢說,因這校舍實在太大,應該是40區內第2大...
另外你問我看到的學生在又一城追玩的問題...我自己是親眼看到的有幾次了,看他們年齡應該是5-6年班的同學,家長應該沒有,我敢猜應該是相約放學沒回家的那種

女女在音樂事務處樂器班的同學既哥哥年年考第一,今年升中派皇仁。
原文章由 silvia_ng 於 08-7-22 11:51 發表
仲有聖紀文小學都好好, 佢地派位5x%上band1, 大約考7x都得, 一級150人左右。

上兩星期佢地嘉年華, 我去走左轉, 睇到d小朋友都幾乖。同校長+副校長都好friend!

呢間如無意外都係我既第一志願! ...

瑪利諾神父 vs 協和(我指將搬去長沙灣果間)

你點揀???

原文章由 NNEK 於 08-7-25 17:15 發表

hi yuiyuibb^^

你說得對.....這校搬遷初時實本想上下午4班外加收一班,每級5班的,但後來卻取消了加收一班的計畫,但將來會否加收實不敢說,因這校舍實在太大,應該是40區內第2大...
另外你問我看到的學生在又一城追玩 ...

NNEK,

謝謝你的分享

當然我自己亦會走訪一下自己心儀的小學

silvia,

Thanks for reminding me for the talk in St Margaret ! I have reserved a seat already.

原文章由 silvia_ng 於 08-7-24 11:36 發表

我個人覺得佢尚未有"業績", 真係好難講喎!

你不如去聽下佢個簡介會先啦! book左未呀?
‹ 上一主題|下一主題