用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南N班面試
樓主: carmenleung
go

九龍塘迦南N班面試 [複製鏈接]

interview 完, 幾時會知結果? 收唔收

原文章由 eshiro 於 08-1-24 12:13 發表
huh? already ask you to interview?  my baby is 13 months and the teacher said will arrange interview around March as baby is still too little bor................

我有打過電話去問係咪得12個半月就要in ga 喇?佢就話如果你方便就bring佢過黎啦. 我問過個教小學ga friend, 佢話其實咁細in都係in大人多, 咁咪照去law.

原文章由 siemens 於 08-1-24 23:39 發表
你地interview, 爸母有冇一齊去?? 知唔知學校是否只准一位家長陪同?

我今日in有同老公一齊去呀, 不過有見到D媽咪同工人or媽咪同唔知婆婆定奶奶一齊in law.

原文章由 ahschan 於 08-1-25 16:03 發表
其實迦南既老師唔會問太多既問題, 只係了解下bb既進展, 日常起居飲食, 都幾nice, 我上次interview 0個個都真係既好!! 阿仔當時歲半, 佢就話咁我唔問佢問題啦, 等佢自己玩下啦!! 跟住就讚佢識xxx 叻, 阿仔都幾開心!!! ...

係呀, 好多個先生都好nice呀.in個都係.

how's the interview today?
Horus' life :-P :-P

我今早都係同埋老公仔仔一齊去面試,果度d老師真係好好人,面試時都係問我有關仔仔的問題,例如:平時邊個照顧小朋友,小朋友識講d咩,識唔識自己揸匙羹食野,戒左片未?日常作息時間如何?只係同仔仔講問佢叫咩名?但我仔仔未識講自己個名!個老師叫我唔使咁緊張,咁細個會好多野都未係好識,老師同佢玩玩具,仔仔唔玩,要周圍走,唔肯坐定,後來仔仔要走出課室,爸爸唔俾佢出去,仔仔就喊,於是老師就話ok喇!仲話今日只係想見下個小朋友,無咩特別,老師送個鴨仔布偶俾仔仔,仔仔一手掉返俾老師,激死我,雖然個鴨仔公仔係唔係好靚,但佢咁掉出去無禮貌嘛!最後仔仔同老師拜拜同埋飛吻就走了!仔仔咁既表現,真係唔開心,都唔知收唔收,唉....都唔敢抱太大希望,好想快d到二月底知結果呀!

hello

原文章由 carmenleung 於 08-1-26 15:18 發表
我今早都係同埋老公仔仔一齊去面試,果度d老師真係好好人,面試時都係問我有關仔仔的問題,例如:平時邊個照顧小朋友,小朋友識講d咩,識唔識自己揸匙羹食野,戒左片未?日常作息時間如何?只係同仔仔講問佢叫咩名?但我仔仔未 ...

我想問你 in K1定係Nl我個女2月1日返學做插班生我同你一樣D老師頁係好好人做個朋友

hello

原文章由 siemens 於 08-1-23 13:27 發表
dogyingying
請問插班生即是幾時開學?

1/2開學好鬼緊張呀!

Don't worry la, 我個人覺得迦南已經係算比較容易收生既學校, 唔使擔心wor!!! 一定有好消息!!!
黎緊我個仔會讀nursery am 班, 可能會同大家做同學仔呢!!
原文章由 carmenleung 於 08-1-26 15:18 發表
我今早都係同埋老公仔仔一齊去面試,果度d老師真係好好人,面試時都係問我有關仔仔的問題,例如:平時邊個照顧小朋友,小朋友識講d咩,識唔識自己揸匙羹食野,戒左片未?日常作息時間如何?只係同仔仔講問佢叫咩名?但我仔仔未 ...

我係in N1的,咁你個女插班讀N1班定K1班呀?
原文章由 dogyingying 於 08-1-28 11:56 發表

我想問你 in K1定係Nl我個女2月1日返學做插班生我同你一樣D老師頁係好好人做個朋友

我好希望可以有好消息架!到時大家就可以做同學仔啦!
原文章由 ahschan 於 08-1-28 16:17 發表
Don't worry la, 我個人覺得迦南已經係算比較容易收生既學校, 唔使擔心wor!!! 一定有好消息!!!
黎緊我個仔會讀nursery am 班, 可能會同大家做同學仔呢!!   ...

hello

原文章由 carmenleung 於 08-1-28 20:30 發表
我好希望可以有好消息架!到時大家就可以做同學仔啦!

我個女讀n1下午班(moon group)大家做同學我個女叫芷盈你個仔叫乜名呀!

hello

原文章由 dogyingying 於 08-1-29 11:22 發表

我個女讀n1下午班(moon group)大家做同學我個女叫芷盈你個仔叫乜名呀!

我會讀1年半你呢

我收到信喇ok, 係窩打老道間, 你地係咪呀?我想問同金巴倫間有咩分別呀?邊間好D呀, 唔好意思咁多問題.

其實n1要坐好耐校車都真係有d 麻煩架, 始終細ma, 如果你喜歡迦南, 佢都有好多分校, 或你試考近d既分校丫?
原文章由 靚太太 於 08-2-5 01:19 發表
請問你住邊區,我都想同BB報n1班,但我住油塘我驚BB返學set校車會好遠!唔知你有無lee個煩惱呢!

我個仔會讀金巴倫0個間架!  
其實兩間最大既分別就係全日制同半日! 因為窩打老道0個間n1就有上午班,不過一升上k1就冇架啦! 咁如果你冇打算俾bb 繼續讀, 咁就可以不理啦, 如果都有打算in case bb都好開心, 想繼續0係迦南讀既話, 到時你就要決定好唔好俾佢讀全日啦!! (未清楚而家你報既係全日定半日, 我就決定俾阿仔讀半日, 所以就揀左金巴倫啦!)
原文章由 TaTa83 於 08-2-4 17:59 發表
我收到信喇ok, 係窩打老道間, 你地係咪呀?我想問同金巴倫間有咩分別呀?邊間好D呀, 唔好意思咁多問題.

校網...你講小學校網呀...係跟屋企地址唔係跟幼稚園架wor.....你check清楚d la

原文章由 靚太太 於 08-2-6 00:02 發表
但我又想要九龍塘校網真係煩呀,我附近有藍田分校,以家仲心大心細

hello

[]
我始終覺得金巴倫道好d因為我個女讀緊係(star group)佢真係幾開心讀咗3日今日開始放年假成朝叫我返迦南比佢激死o
‹ 上一主題|下一主題