用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思n1消息
樓主: Yuyuc
go

啟思n1消息 [複製鏈接]

HI SIU_MEI,

冇啦, 我想囡囡 N1在就近讀, 升K1才報九龍塘果D學校. 始终太細唔想她去 GUM 遠. 唐哥都住維景,讀緊根德園K2, 現要每朝要 7點正係樓下等校車呢!  

回覆 #9 jp123 的文章

我仔依家21mths, 出年讀bb斑, 又係上午正取生喎.
我侄子以前都係讀啟思, 我覺得功課少,冇壓力幾好. (迦南反而好多功課, 我朋友頂唔住,半途轉校,仲煩)啟思雖然係中文教學,但佢都注重bb思想啟發和活動教學,所以我淨係幫我仔報一間:

原文章由 Yuyuc 於 07-11-29 10:47 PM 發表
我仔依家21mths, 出年讀bb斑, 又係上午正取生喎.
我侄子以前都係讀啟思, 我覺得功課少,冇壓力幾好. (迦南反而好多功課, 我朋友頂唔住,半途轉校,仲煩)啟思雖然係中文教學,但佢都注重bb思想啟發和活動教學,所以我 ...

我仔都收左啦,23個月,出年讀k1,都係上午班,哈哈
係呀,迦南都收左我仔入k1,不過,頭3年的幼稚園生活,建立自己,啟發思想,係我既方向,甘早俗成績呢套,我就唔係太喜歡,所以迦南我無比留位費...
不過,人人理念不同,選對自己理念就得啦

到今早仍未收到信!

我早兩日已經收到啟思通知, 收咗亞仔讀下午班(亞仔現14個月)
但同一時間朗思THINK又收左, 又係下午班.
現在真係心大心細, 唔知大家有無一些COMMENT呢

hi gu,

其實我同你的想法係一樣, 所以我都諗住去啟思註冊. 我個女係出年讀n班.

原文章由 gu 於 07-11-30 09:30 發表

係呀,迦南都收左我仔入k1,不過,頭3年的幼稚園生活,建立自己,啟發思想,係我既方向,甘早俗成績呢套,我就唔係太喜歡,所以迦南我無比留位費...
不過,人人理念不同,選對自己理念就得啦 ...
[

原文章由 Win0501 於 07-11-30 04:18 PM 發表
hi gu,

其實我同你的想法係一樣, 所以我都諗住去啟思註冊. 我個女係出年讀n班.

我仔係細仔,不過會照讀k1,睇巨進度得唔得,得就由巨,唔得至讀多年,大家開心

我個女讀下午班,我老公跟你的理念一樣.

原文章由 dora611 於 07-12-1 10:05 PM 發表
我個女讀下午班,我老公跟你的理念一樣.

你好呀,都係k1嗎?

我囡都係k1, 不過就係全日.

同你一樣, 啟思同迦南都收我園, 除左你講私原因外, 最主要係想佢返全日班, 費事係屋企俾老人家"種"壞

原文章由 gu 於 07-11-30 21:14 發表

我仔係細仔,不過會照讀k1,睇巨進度得唔得,得就由巨,唔得至讀多年,大家開心

我囡囡都被啟思收左明年讀n1下午班! 囡囡依家日日睡午覺, 返下午班都唔知點算...想問下大家, 如果讀下午班, 小朋友的作息時間點分配呢? 有無人可以分享經驗 ?

np - 我們是同學仔呀!

原文章由 np 於 07-12-3 13:23 發表
我囡囡都被啟思收左明年讀n1下午班! 囡囡依家日日睡午覺, 返下午班都唔知點算...想問下大家, 如果讀下午班, 小朋友的作息時間點分配呢? 有無人可以分享經驗 ? ...

回覆 #22 Yuyuc 的文章

我細仔又係21個月, 啓思和迦南上午n1 都收佢. 我哋喜歡啓思, 老師比較親切有愛心, 已交留位費.

Caroline

我都收到信收左佢下午班啦, 好開心, 本來我都想佢讀上午班, 但返下午班師生既比例會少好多, 多左miss睇住佢地, 會細心啲, 所以我會由佢讀下午班

啟思都收咗我個仔下午班.   大家可以做同學仔啦~

我bb17個月大已報咗朗思

原文章由 waiman222 於 07-11-30 12:27 發表
我早兩日已經收到啟思通知, 收咗亞仔讀下午班(亞仔現14個月)
但同一時間朗思THINK又收左, 又係下午班.
現在真係心大心細, 唔知大家有無一些COMMENT呢

我住將軍澳坑口都報朗思及德寳,朗思已收上午班而德寶未in 聽人講德寳麻麻 .朗思好D.己在朗思註冊

我都好想比亞仔讀啟思, 但啟思吾收佢, 其實佢interview時吾係好差, 吾知係咪佢地先收大仔先.

think就收佢, 但我吾想比亞仔讀, 因為交form時, 覺得d外籍老師幾吋, 我在reception等左成5分鐘都無人理我. 無辨法, 都要交左留位費先, 好過無學返.

今日去左迦南interview, 要等多3星期先知結果, n1都吾會有功課做. 等k1再報啟思.

np,
下午班半日不會有休息午睡時間, 不過不用太擔心, 小朋友會好快調節到, 佢地會放左學返到屋企訓番一個大覺

原文章由 monreve888 於 08-1-5 03:05 PM 發表
我都好想比亞仔讀啟思, 但啟思吾收佢, 其實佢interview時吾係好差, 吾知係咪佢地先收大仔先.

think就收佢, 但我吾想比亞仔讀, 因為交form時, 覺得d外籍老師幾吋, 我在reception等左成5分鐘都無人理我. 無辨法, 都要 ...

好多人都話朗思都不俗的,不過我遠,無報即
我仔都係細仔,最細個隻,12月小朋友,不過,個日巨好定當,可能甘得左...
不過,唔緊要啦,可能好野在後頭,放心啦

嘩 , 好多同學仔喎 ,大部份都係下午班.
亞仔見啓思時都好似得22個月.

另外 , 我想問吓 , d 校服係邊到買?

Estella

原文章由 gu 於 08-1-7 07:56 發表

好多人都話朗思都不俗的,不過我遠,無報即
我仔都係細仔,最細個隻,12月小朋友,不過,個日巨好定當,可能甘得左...
不過,唔緊要啦,可能好野在後頭,放心啦 ...
‹ 上一主題|下一主題