用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我幼稚園
樓主: cary.wong
go

明我幼稚園 [複製鏈接]

n1學費要$2,900一個月半日

回覆 #11 mc_20044 的文章

各位好!

Thank you for your sharing, 我想請問奧運站明我的老師們對小朋友有沒有愛心?

mc_20044, 你所讚的是否奧運的明我呢?

對不起問這麼多, 小女20個月了, 我想幫她找間近家且好的2歲班.  謝謝幫忙!

原文章由 luilok 於 07-11-5 11:36 發表
小露比,

咁你n1會選邊間呢? 可否分享一下

我唔報N1喇,,等K1,,
我首選依然係明我,,
康苗都有諗過,,不過唔知D老師呀,,口碑果D係點,,
迦南我老公又話唔揀,,因為始終都貴,,
我地都唔係太多錢,,得老公1個搵錢,,,

Hi,
我係講緊奧運站嗰間
佢地依家教緊N1個兩位老師都好錫d小朋友架!你可以放心.
另外我真係好想讃吓d職員,個個都好有耐性同好有禮貌,特別係接電話嘅容老師.

另外,香港區學費好似貴dd , 我依家交$2400 / per month

原文章由 bigbigmother 於 07-11-29 14:55 發表
各位好!

Thank you for your sharing, 我想請問奧運站明我的老師們對小朋友有沒有愛心?

mc_20044, 你所讚的是否奧運的明我呢?

對不起問這麼多, 小女20個月了, 我想幫她找間近家且好的2歲班.  謝謝幫忙! ...

我聽過呢間係幾好wor

原文章由 mc_20044 於 07-12-2 12:20 發表
Hi,
我係講緊奧運站嗰間
佢地依家教緊N1個兩位老師都好錫d小朋友架!你可以放心.
另外我真係好想讃吓d職員,個個都好有耐性同好有禮貌,特別係接電話嘅容老師.

另外,香港區學費好似貴dd , 我依家交$2400 / per mon ...

If the school fee is okay with you.  Learning Habitat is an excellent nursery .   They have a school branch in Tak Kok Tsui.   After 3 years , they speak fluent english and mandarin.
Ewong

回覆 #24 mc_20044 的文章

我仔仔係明我k1架~d老師都好好人,有時都會打俾我講番我個仔係學校既情況~我地讀全日班$4600~

你好呀. 我係大番薯媽媽.我報左今年的N 1 (08-09 ) . 想問下明我.(香港個間)好唔好架. D MISS 會不會好惡架.. 要不要默書(N1 ) ?
你可不可以話我知道呀. 因為我唔知CHOICE 不CHOICE 明我OR 培理
你說我知道呀..待回覆

reced their letter result is on wait list

你係報N1 ?

回覆 #30 大番薯媽媽 的文章

yes, n1.

did you recd the result??

收左啦, 讀上午班

係呀. 我都係報左.啦. n1

你地個個bb 係仔仔or 囡囡呀.

回覆 #33 大番薯媽媽 的文章

囡囡

咁你地交左d bank 個d letter 俾學校未呀

請各位幫忙, 有冇保母車資料由太子去明我幼稚園

我小朋友9月入讀, 但剛收到通知校車不停太子

係咪N1同學仔,我嘅BB都係9月開學!  你有冇直接打電話去問老師,指定的校車会否停太子,可能加錢就OK!

原文章由 肥美 於 08-6-16 12:23 發表
我小朋友9月入讀, 但剛收到通知校車不停太子

回覆 #38 happyteresa 的文章

我有問過, 學校都唔知自己的校車唔停太子, 我都唔知點好

is it ok if you pick up the school bus at Mongkok or SSP.  I think it is the only way that you can consider.
‹ 上一主題|下一主題