用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 07-08根德園家長討論區
go

07-08根德園家長討論區 [複製鏈接]

07-08根德園K1家長討論區

Please go to following post:-

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1083796&extra=page%3D1

[ 本文章最後由 Ipapa 於 07-8-2 23:04 編輯 ]

Re: 07-08準備入讀根德園的小朋友家長請進

報到, 我會比我個仔讀KV........ YEAH!

我個仔派左kent road PM class.......

Kent Road & Dosert road 有咩分別呀??

My son also accepted to the AM session at Dorset Crescent campus.

我呀....一定比小朋友讀根德園AM session at Dorset

~easybring~

我個女入kent road pm class, 我一定比佢入, 因為根德係間好學校, 我表妹都係根德畢業, 而家讀緊瑪利諾, 我aunt話我表妹果級考頭幾名果幾個都係根德畢業既   

waiwing 寫道:
報到, 我會比我個仔讀KV........ YEAH!

我個仔派左kent road PM class.......

Kent Road & Dosert road 有咩分別呀??

轉帖from "nn",希望可以幫到你:

"Kent Road with only K1 students for the whole campus. About ~400-500.

The other one with K1 a.m. (about 200-300 for K1) and K2 and K3 students."

Link:-
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=819161&forum=6&start=105&viewmode=flat&order=0

做一做統計先:-

Dorset AM Session:-
Ipapa (M)
candyPo (M)
elainehopl (F)

Kent AM Session:-
nil

Kent PM Session:-
waiwing (M)
luiluimama (F)

由 Ipapa 於 2006-11-24 13:50:14

做一做統計先:-

Ipapa (M)
candyPo (M)

nil

waiwing (M)
bellelau(F)

嘩, 開呢個tropic真係好快, 我好想list上去, 都會有70%以上讀, 但都要再重新諗諗囡囡的情況再決定.

很多朋友問我如果SC收會點?
當我話唔考慮時所有人(真係所有人 )都問點解?
有一個朋友重問了我三次 :cry:

其實我覺得兩間的水準都唔會差,選擇邊間只是各取所需。點解一定要讀SC呢?

你們有沒有遇到呢D問題呀?

lulucns 寫道:
嘩, 開呢個tropic真係好快, 我好想list上去, 都會有70%以上讀, 但都要再重新諗諗囡囡的情況再決定.

lulucns
要諗乜野情況呀?

請問KV是否沒有外籍老師

jojo888 寫道:
請問KV是否沒有外籍老師

Hi Ipapa,

其實都唔知自己仲點解要諗, 收到kv封取錄信時已開心到飛起, 但因為這校英文冇另一些好, 所以又有d心郁, 而且仲有幾間未in, 現在都唔知in唔in. 但我老公睇完bk媽咪在講kv之後好鍾意, 因佢可以令小孩自己自律, 呢點我又好欣賞喎! 你有乜意見.

我同你想法真系好似,都系in 完其他幾間先。
我仔仔 kent PM class

lulucns 寫道:
Hi Ipapa,

其實都唔知自己仲點解要諗, 收到kv封取錄信時已開心到飛起, 但因為這校英文冇另一些好, 所以又有d心郁, 而且仲有幾間未in, 現在都唔知in唔in. 但我老公睇完bk媽咪在講kv之後好鍾意, 因佢可以令小孩自己自律, 呢點我又好欣賞喎! 你有乜意見.

Ipapa

KV有什麼優點, 好多人想入
我1516唔知讀唔讀,
我想囡囡英文好, 開心上學,
ANY COMMENTS?

Ipapa (M)
candyPo (M)

lovepooh215 (M)
chanlkj (F)

waiwing (M)
bellelau(F)

我老公like KV more than St. Cat., because he like KV 著重小朋友自律, 而St. Cat. 就英文會好d, 因為佢地有外籍老師, 但係好似st. cat.會讀得開心d.......不過都係等埋st. cat. result 先講啦, 可能st. cat.唔收呢....

luiluimama 寫道:
我個女入kent road pm class, 我一定比佢入, 因為根德係間好學校, 我表妹都係根德畢業, 而家讀緊瑪利諾, 我aunt話我表妹果級考頭幾名果幾個都係根德畢業既   

hi luiluimama,
想問下你表妹讀緊瑪利諾, 是自行派位, 還是自己考入去的, 因為我都想了解下, KV 一般派位會派去邊?
‹ 上一主題|下一主題