用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2)..
go

小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2).. [複製鏈接]

小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2)..

小四精靈一族成員:-

fion414 --->1仔 小四
siulisa------>1仔 小四
alicetong--->1仔 小四, 1女K3(今年9月升小一)
M&A Mom-->1仔 小四 1女K2(今年先加入小四精靈會)
ling1211---->1仔 小四 1女 (現在3個幾月大)
mansonwai-->大仔 [小四] 2仔 [16個月] 3B [07年9月]
701003------>1仔小四(1女中二,1女小一)新近加入
hhma -------> 大仔 [小四] 細仔 [小二]
wwyee------->大仔小四 囡囡k3(今年9月升小一)
jazzmama--->1仔 小四, 1女 K2
joanneka---> 大女 小四, 細女 3歲
yeegi ---> 大女 小四, 細仔 小一
InMaMa ---->大女小四, 細女K1
Flora -------> 1仔小四.97出生
浩朗媽 -------> 大仔 小四 ; 細仔 k2
[size=large]歡迎各位隨時加入

Re: 小四(06-07年)精靈一族, 請進入(2)..

原來係呢道!
等我搬段嘢過來先.
jazzmama,
填色比賽<呢幾期兒童x報和明x兒x周刊都有幾個.
由於有些係早幾期冇得買返,集中些的話買本11月的兒童x報月刊$25,好似有四個填色比賽,(他媽xx、施得x、健力x和永x)
另外頂x牌花生醬有個繪畫比賽<呢個係大比賽和有代表性,
詳情自已去超市看啦!
月尾截止.要快喇!  

raccoon_dog

咁多日吾見妳, 一入來就

唔好意思.....無睇話搬左

仲係之前舊 TOPIC 發 UP 風 TIM      

好....我都搬番個 POST 過黎先  

arm arm ---- print 左今個星期亞仔數學科既思考題

又比大家既小朋友做下先 :
6. 漲潮
在離海岸不遠的地方有一艘船。從船上垂下一截繩梯,繩梯總共分為7段,每段之間隔20cm。今天的海水十分平靜,繩梯的最下端剛好落在水面上。現在正好是漲潮的時候,潮水上漲的速度為每小時10cm。
請問3小時後,水面是在繩梯的第幾段呢?

mansonwai

抄低先, 有時間比佢做

琴日又比亞仔激 C, 好想係度申下

話說 :
manson 又係衰唔交功課, 琴日仲係 4樣
我同老公都問佢上星期四 / 五點解無英文功課
佢話無....
爸爸話 so far 開學以黎....唔會星期四 / 五無英文功課
佢再話無...仲話唔信米係我地面前打電話比同學 confirm

爸爸話, 我地唔係唔信你. 祗係覺得奇怪點解無.
e+ 爸爸唔需要你打電話比同學. 因為, 我地信你
但係你要再林清楚有無功課, 唔好到時被先生寫手冊

結果係......有眼睇啦.
琴日話佢. 佢話行長 check "留" 左, 跟住唔記得帶
我地興係....佢唔知衰, 仲要賴人
又話係先生無寫呢 d 功課

我米 ....火都黎 law
我話妳已經坐係先生前面第一個位
理應望個黑板都清楚既人
反之, 你睇下 e+ 點樣.
你仲要話係行長 同 先生既問題, 而你無問題

你話我係米 ....火都黎呀
唉......講到呢度. 又想喊.
呢 2 年被 manson 攪到唔知喊左幾多次

Manson 仲有一D 問題, 陣間仲要打電話去學校問老師
如果, 個 C 仔包今日放學返黎仲死撐無錯的話.
佢今雲唔被我打到佢七彩就奇

唉.....BK 好 C 慢.....

唉.....無心機....閃

mandy
唔好激氣啦.
d細路真係愈大愈難教  
我個個又係一言九頂, 真係搵日唔發火仲難過中六合彩

我黎啦

Mandy

唔好勞氣...我地 bk 媽呵返你

我諗我地要轉下溝通方法
寫紙仔放入佢筆袋
提佢寫好手冊
我試過幾次
雖然亞仔無比口頭feedback我
但有照我意思行動   

千萬唔好打仔呀
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

我仲 c...依家至知有 part 2 :tongue:
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

各位請問有冇香港區聖誕大餐好介紹呀?   

Mandy
嚴肅d同佢傾

fion

第六課, 功課第七題答案:
1+2+3+4+.....+10

=     (1+10)x10
      -------------
=      11x10
        ------
=55

早晨

siulisa
早晨呀  
你個d係唔係奧數題呀  
其實有邊個亞媽想打自己仔女架   打完之後一定好後悔, 但係個一刻真係激到你   , 就忍唔住打落去  

早晨呀)))))))各位

joanne

叻女咼, 係奧數題.

咁我都明, 只可以儘量控制  :cry:

早晨呀浩朗媽媽
好耐冇見咼, 去佐邊呀
浩朗媽媽 寫道:
早晨呀)))))))各位

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題