用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無媽咪會學溜冰呀?
go

有無媽咪會學溜冰呀? [複製鏈接]

有無媽咪會學溜冰呀?

我好多年前學過...但係之後因為無錢買鞋..(成 $3,xxx)
所以..無再學...
而家生完囡囡..佢都算大左喇..我好想學番呀!
有無媽咪好似我咁架?
但係我又好擔心..其實好多動作我都做唔到,
因為我d根...應該都硬晒喇.
會唔會好似好o徒錢咁呀???

Re: 有無媽咪會學溜冰呀?

如果家陣有時間又有$$$就唔好顧慮太多, 一路學一路拉根啦. 家陣再諗遲d學唔成後悔未重唔好.

錢就真係唔係剩得多...
但係都算係細細個既時候,
最想學既野...

前幾日帶囡囡行過太古,
俾佢睇人溜冰,
佢好開心呀!見人地轉圈,自己又圈,
仲同我講:我都識轉圈呀...     

我剛剛學僅,貴為coach 最大又最論盡的學生,但見d 婆婆都溜得咁叻,我都要試下冰上飛。最多人地學五堂,我學足 15堂嘮,一定曉啦掛 !

我行出去個下都有話 好驚亞 !

但我覺而家再唔學,唔通60 先學 ?點都要試下 嗎 !

我仲會學抬權道,想考到 藍帶 !
Msma

msma,

你o係邊度學呀?太古定係又一城呀?
我想學到freestyle架...哈哈...
所以...都應該黎緊會學番...
不過..都係想搵d人..講下唔同pt去support自己者..
哈哈..我要fight得到我老公先有得學架嘛!

你都好勇喎,咁你小朋友有無去睇你呀?
有無叫你表演俾佢睇呀???

我係西九學,場細細 無乜人去架!

我d女唔知我學架,我諗住學到12 月 一定可嚇佢地一跳!

我仲係學行路,會跌個隻,睇怕都要行 兩三堂先企得穩啦!

不過佢地成日話我乜都唔曉得把口話佢地學得唔好,所以我唔忿氣的起心肝靜靜去學詐 !

希望 遲d見得人,去太古成玩啦 !

你會係邊度學呢 ?
Msma

我而家都未決定去又一城定係太古,
因為番工就一定近太古,
但係住就油塘...又一城好似唔係特別近...
所以..都諗緊~
以前o係太古學都好開心..(不過講緊係十年前)
而家諗緊跟唔跟番以前阿sir學,
定係轉做跟miss學會好d....

咁你諗住一直學落去定點呀?
因為如果學到跳既就要買鞋∼
我覺得溜冰鞋好靚..但係好貴...

我覺得又一城比太古個場大d無咁迫

karen,

我都覺得係架...但係...唔知點解成日都好似覺得太古好似無咁多人望住...因為佢唔會好似又一城咁...
周圍都係食店...人地食食下無野做又望一餐...
你知啦...年紀大...唔係花姑娘嘛...哈哈!!!
(驚俾人笑咁大年紀,小心趺到kok kok聲)

我學野係磨爛蓆式,哈哈,學到個sirsir怕我�學到我跌爆冰地為止哈哈 
Msma

msma

咁都幾好喎...可能到時你囡囡又叫你俾埋佢學呢...
哈哈...不過...一家幾口一齊學...都幾「喇利」....

我咁耐都無去過西九個場玩...
反而,以前細個唔識死都會去荃灣玩既...

其實d女學僅,我係死唔抵得先去學詐 !
Msma

伊...咁你d囡囡買晒鞋未呀?
係咪好貴呀???

未買呀,我孤寒 嗎 !
Msma

唔關孤唔孤寒事既...
講真...最平最平..真係當俾佢玩下,
都$3XXX/對~
以前O係黃埔玩,好似見過有D係 $1XXX架咋.
不過,唔知有咩分別囉...

買完$3XXX 佢話唔學...
真係我驚我忍唔住會打暈佢呀!!! :evil:

你有幾多個囡囡呀?幾大呀?
佢地學左幾耐,同埋學到FREE STYLE未呀?

學左半年,但都係未學得好好,可能懶同膽唔夠大啦。

仲係學僅基本野,我知有排學,但佢地懶嗎,溜冰係全天候運動,無得懶,所以我會學幾年架 !

佢地有叫買鞋 ,但我話佢地未夠quali ,要做得好d先可買!

哈哈,我估我學學下都會買比自己先!
Msma

MSMA,

哈哈...咁又係...每個人都想有自己既鞋架啦.
但係..講真..開頭著新鞋...勁辛苦...好痛..因為感覺係緊好多架~都要一段時間適應~
我睇下黎緊既時間安唔安排到啦...
如果可以,我想今個月開始學呀~~~

你咁叻 (學過) ,我估我最快要12月先曉溜冰唔係行冰, 到時約你見面,我同你拖手溜溜冰 好唔好 ?

Msma

放心,我估唔駛十二月...
應該十月啦...學多幾堂,試多幾次應該無問題架喇∼
哈哈..我驚我會拖跌你...嘿嘿...
好呀好呀...到時你睇下帶唔帶埋你d囡囡出黎丫.
哈哈...
其實西九個場會唔會好唔平呀?
因為以前去荃灣,佢有d位係真係會特別"粒"左落去少少架~即係好似有條"坑"咁~

太古岩岩清完場既話,溜得特別快...嘿嘿...  
相對會易跌好多...哈哈...

‹ 上一主題|下一主題