用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 SJC (2006 K2)
go

SJC (2006 K2) [複製鏈接]

SJC (2006 K2)

Goodmorning all  

我地老細今日升上k2, 所以轉新版.  

Re: SJC (2006 K2)

Good morning  

報到先 !

今朝早一早就同老細講你今日返學做哥哥啦. 佢都唔知幾開心.

同妳地k2家長打聲招呼   

新學期開始, 希望大家小朋友返學開心, 健康上學去!

Hi all!
可吾可以報下料各位老細讀邊班同邊個係班主任呢?

Owen Fung - Grape/Miss Fung

醒目開學勳章

各位早晨,

beckham,

囝囝今朝好早起身, 我同佢講今年讀Grape class, 佢話唔係應該係kg班(lower kg); 剛剛打電話去學校, 原來Donald Duck班升上Strawberry班, 而唔係Grape班.   

希望每一個小朋友都開開心心咁迎接新一個學年

我都支持下先.  

flyfly,
Mr. Fung 好呀    

3b

原來我地唔係grape班呀, 都係子俊媽咪打電話比我架, 睇黎我要講番比佢聽啦

beckham

我架車轉左何太做司機, 唔見到之前既梁叔叔同高太.  亞囝今朝好不知所諧咁上左車.  

咁吾知今年Strawberry班係咪ms. koo教呢    ms. koo都好好.

早晨 ,

我都報到先 , 仔仔好開心知道要返學, 我同佢講今日開始會做哥哥, 佢即刻企到好直, 扮晒哥哥款. 不過今日校車就真係令到我好 足足遲到35min, 成9:05先到 希望明天會改善.

Jonjonma,

我都一樣校車,司機&校車嬸嬸轉左, 仔仔都呆左.

Jonjonma 寫道:
beckham

我架車轉左何太做司機, 唔見到之前既梁叔叔同高太.  亞囝今朝好不知所諧咁上左車.  

醒目開學勳章

BBChu 寫道:
咁吾知今年Strawberry班係咪ms. koo教呢    ms. koo都好好.

BBChu,

今年Strawberry班係另外一個Miss Cheung教, 你知唔知係邊個黎.

beckham,

學校今年的安排真係麻麻, 開學日先知d小朋友讀邊班, 咁你打比ryan媽咪, 話比佢知啦.

kaka_c

阿仔都好開心呀. 今日7:30am 準時上車.
9:05am先去到你個度,咁即係我阿仔遊大約 2 小時車河?!

希望會有所改善啦.

醒目開學勳章

Hi all!

可吾可以報下料各位老細讀邊班同邊個係班主任呢?

Grape/Miss Fung - Owen Fung
Strawberry/Miss Cheung - Jacob Lee  

Strawberry/Miss Cheung - Jacob Lee
Apple / Miss Au - Enoch Chan

Apple / Miss Au - Enoch Chan
Strawberry/Miss Cheung  - Owen Chan
Strawberry/ Miss Cheung - Rachael Lam

醒目開學勳章

N70 寫道:
kaka_c

9:05am先去到你個度,咁即係我阿仔遊大約 2 小時車河?!
希望會有所改善啦.

N70,
由馬鞍山番到學校要2個鐘咁耐 , 你知唔知佢條路線點行 ?

3b

據我所知,條校車線包括沙田 / 大圍 / 馬鞍山. 睇定 d 先再算.

3b 寫道:
[quote]
N70 寫道:
kaka_c

希望會有所改善啦.

N70,
由馬鞍山番到學校要2個鐘咁耐 , 你知唔知佢條路線點行 ? [/quote]

醒目開學勳章

N70 寫道:
3b

據我所知,條校車線包括沙田 / 大圍 / 馬鞍山. 睇定 d 先再算.

N70,
架校車要去咁多區就真係無辦法, 你睇下過多幾日會唔會好d, 如果唔係就要同校車部反映.

N70,

可能今日第一日要多d時間, 睇多兩日先, 如果仲係咁就要同林太反映下.

條校車線應該: 馬鞍山/沙田/大圍/美林, 真係差不多遊車河左半個新界.

[quote]
N70 寫道:
3b

‹ 上一主題|下一主題