用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有無人用緊 Englist Time 的那套英語教材?
go

有無人用緊 Englist Time 的那套英語教材? [複製鏈接]

有無人用緊 Englist Time 的那套英語教材?

Hi All   

請問有無人用緊 Englist Time 的那套英語教材?好唔好?對小朋友的幫助大唔大?

Re: 有無人用緊 Englist Town 的那套英語教材?

Re: 有無人用緊 Englist Time 的那套英語教材?

早﹗   

Re: 有無人用緊 Englist Time 的那套英語教材?

我個仔用左年半 lu, 幾好 ga, 我個仔都學識好多英文 !!

早晨﹗   

你個仔現在幾大?有冇用到佢地的互動系統 (上網同做 test)? 佢地會唔會定期 follow up 下你個仔的進度?佢地這套教才是一套過,定o係有分好多SET ,可以分唔同時期買?

**唔好意思﹗問你咁多問題。    真o係好多謝你的分享。      **

JonasMaMa 寫道:

我個仔用左年半 lu, 幾好 ga, 我個仔都學識好多英文 !!

Cherry車里子,

My son is 23 months old now.  I bought ET when my son was 6 months old.

They have 40 pcs of CD-R ga, but I haven't let my son play yet.  Plan to let him play when he is about 3 years old.  始終 computer 對 eyes 唔好 !!

My saleslady 有定期 follow up 我個仔既進度.  Her service is good so far !!  

ET is a systematic 教材, 係一套買 ga.  聽講而家可以分 36 期免息 tim.  但如一次過比, 會有 95 折.

我只係同大家分享下架咋 !! 每個人既觀點與角度都唔同.  我話好, 未必你會覺得好.  Suggest 你睇下 demo. 先 la, 況且 demo. 又唔駛 $ 既

JonasMaMa

好多謝你的資料﹗     

我就o係比個仔睇o左demo,佢好中意,所以我先心"郁郁"想買,不過都幾貴所以好想聽多 D 人的意見再決定。     

Cherry車里子,

唔好客氣, 大家都係 mummy 丫麻

當初我都係上 BK 睇人地 d posts, 先決定買 ga 人幫我, 我幫人姐 !!

其實負擔得起既咪買 lor, 唔通冇 $ 開飯都買 ET 咩 我係 working mother, 我一定要靠呢 d systematic 教材架, 我個工人會跟住個 Sales 既 daily schedule 去 play DVD 比我個仔, 玩下 card machine & read 下 books !! 用左半年己見成效 (at that moment my son was 13 months old), 我好心滿意足 ga la.  至於值唔值, 真係見仁見智 ga

Hope I can help you la

By the way, how old is your son ar ???

我用左一年,真係幾有用,特別係可以幫到我個女d發音,講到好似鬼妹仔咁!如果你真係想知多d,我可以介紹跟我個顧問比你,因為佢真係跟得我幾好,跟番個年紀教我點幫個女.
my email address:yingyeung1976@yahoo.com.hk

JonasMaMa

我個仔 21個月大,我平時都有比 d frash card / Phonics 的 dvd/vcd 比佢睇,佢現在都識小小單字。

原來佢地仲有比埋個 schedule 你去 follow 咁好呀?      我已經問了,佢地話一套現在要 $26000 幾,有沒有 discount 要去問 agents。我想請問你那套教材是否包括那部讀咭機 / 拼圖 / 玩具......等呢?

Cherry車里子,

我都經一個 BK mummy 印左好多 flash cards ar (over HKD1,000), 唉, 但我個仔唔 like 玩 flash cards ar

我都有用 Phonics kids & Phonics kingdom, 幫到我個仔 learn alphabet ar, 仲 learn 得好快 tim

Yes ar, they provided me a schedule to follow ga
唔會 $26,000 咁平 wor.  I bought at at Jan 2005 ga, at that moment, it was HKD26,800.  而家好似要 HKD28,800 or HKD29,800 la  

Yes ar, my set includes DVD, CD-R, CD, books, 讀咭機 / 拼圖 / 玩具, posters, dictionary & exercise books etc... ga

yingyeung 寫道:
我用左一年,真係幾有用,特別係可以幫到我個女d發音,講到好似鬼妹仔咁!如果你真係想知多d,我可以介紹跟我個顧問比你,因為佢真係跟得我幾好,跟番個年紀教我點幫個女.
my email address:yingyeung1976@yahoo.com.hk

My son too ar, 佢講個 car 字會捲利 ga, 好頂引

JonasMaMa,

我有個朋友都係由你介紹個sales比佢買左English Time, 唔知係唔係你個sales知你有好多referral所以特別照顧, 我個朋友好唔好彩, 無咩follow, 打比佢幾次都係做緊野,又唔覆電話, 真係要反映下!!!

不好思意, 無意冒犯, 只是很想發表, 因為我朋友比老公罵到死!
http://lilypie.com][/url][/url]

子健媽媽 寫道:
JonasMaMa,

我有個朋友都係由你介紹個sales比佢買左English Time, 唔知係唔係你個sales知你有好多referral所以特別照顧, 我個朋友好唔好彩, 無咩follow, 打比佢幾次都係做緊野,又唔覆電話, 真係要反映下!!!

不好思意, 無意冒犯, 只是很想發表, 因為我朋友比老公罵到死!

無意冒犯 ==> 千其唔好咁講

大家都係消費者, 幾萬蚊買 set 野返黎, 冇 service 就世係假.  係 ar, 佢特別 take care 0407 d mummies ga     

Please pm me your friend's name.  I will help to call the Sales to 反映下 !!

I shall see the Sales in July, coz she will attend our 0407 2 years old party ar  

子健媽媽,

我同你朋友一樣, 售後冇服務....因我沒有生意轉介俾個Sales咪係這樣...(我自己受到的待遇)..

關於果個Schedule仲頂引, 開頭以為好特別(話買了之後就有, 同埋會根據你的小朋友schedule來做)..原來自己都識啦...個Schedule 就係咁, 你話死唔死..但都俾了錢都冇計啦.. 到最後好彩我同 GC買了些教材 - x 太仲幫我編時間表..由每天8:00am- 6:00pm做什麼都安排, 等我俾個工人容易跟..(還幫我安排ET幾時聽同睇tim)

Week 1
mon : DVD 1
Tue : DVD2
Wed : DVD1
Thu : DVD2
Fri : DVD1

Week 2
Mon : DVD 2
Tue : DVD3
Wed : DVD2

Cherry車里子,

我覺得 d flash cards 好 'side' 呀, 如果我唔 flash, 試下同佢一齊睇, 你估有冇幫助呢 ? 會唔會認到字架呢 ?  Thanks to give me some comments

我個仔都由一歲開始就用ET, 起初睇DVD 既時候睇到 , 當時我真係好心灰架, 仲以為佢唔鍾意啦, 後來話同個sales傾過, 佢建議我比少d 時間囝仔睇, 又得喎, 囝仔仲越來越鍾意 我仲發覺囝仔既野裡面有好多野係learnt from 套野既DVD & 咭機, 個sales 聽到我用得開心, 佢都好戥我開心, 我feel 到佢唔係因為做到呢單生意架 同埋我其實都冇比過 referral 比個sales 不過so far 佢都有定時call 下我, 問下我囝仔點既. 所以我覺得佢地既follow up ok 架喎, 而套DVD 我自己&屋企人有時都鍾意睇架

其實我覺得教材好唔好都唔係最主要令到小朋友學到幾多野, 最重要係你比左幾多時間用套教材喺小朋友身上囉.
我係一個working mom, 我每日就有比schedule 工人要佢點陪小朋友, 返到屋企都會陪佢玩咭機架. 我識得有朋友, 係買左DWE 比囡囡呀, 不過自己就好少陪囡囡玩, 甚至乎囡囡玩緊咭機既時候, 佢自己係睇緊TVB 既電視劇囉 咁佢用任何一套教材都係好似冇咩用囉

cway 寫道:
我個仔都由一歲開始就用ET, 起初睇DVD 既時候睇到 , 當時我真係好心灰架, 仲以為佢唔鍾意啦, 後來話同個sales傾過, 佢建議我比少d 時間囝仔睇, 又得喎, 囝仔仲越來越鍾意 我仲發覺囝仔既野裡面有好多野係learnt from 套野既DVD & 咭機, 個sales 聽到我用得開心, 佢都好戥我開心, 我feel 到佢唔係因為做到呢單生意架 同埋我其實都冇比過 referral 比個sales 不過so far 佢都有定時call 下我, 問下我囝仔點既. 所以我覺得佢地既follow up ok 架喎, 而套DVD 我自己&屋企人有時都鍾意睇架

其實我覺得教材好唔好都唔係最主要令到小朋友學到幾多野, 最重要係你比左幾多時間用套教材喺小朋友身上囉.
我係一個working mom, 我每日就有比schedule 工人要佢點陪小朋友, 返到屋企都會陪佢玩咭機架. 我識得有朋友, 係買左DWE 比囡囡呀, 不過自己就好少陪囡囡玩, 甚至乎囡囡玩緊咭機既時候, 佢自己係睇緊TVB 既電視劇囉 咁佢用任何一套教材都係好似冇咩用囉

好同意你既講法 我都記得你個仔開頭睇到訓著左

Yes ar, 我地個 Sales 真係算出心又出力 ga la... 不過 service 既野, 亦都係見仁見智 ~~ 我有個同事都係經我地個 Sales 買 ga, 個 Sales 售左 ET 後, 會安排送貨, 我個同事收左貨之後, 個 Sales 就跟住上去佢屋企點埋貨 & 教佢點用 !! 我個同事已經好鬼 happy 話佢 service 好, 唔係 sell 完就鬆, 可能我個同事易滿足卦

子健媽媽, 我等你 pm !!  我地好多 0407 既 mummies 都同呢個 Sales 好熟 ga la.  Hope I can help la

栗子媽媽,

我個sales同你朋友跟開既sales 都係同一個黎架喎, 我都冇比過referral 佢呀, 不過我諗你朋友覺得個sales 跟得唔好, 可能係中間有咩溝通問題姐, 不如叫你朋友話你知有咩問題, 我諗JonasMaMa 同我都可以去個sales 到反映下既. 講真咁多$買套教材, 都係想比小朋友用得著架姐, 反正買左就應該諗下辦法用得好d, 唔用好side$架

JonasMaMa 寫道:

好同意你既講法 我都記得你個仔開頭睇到訓著左

Yes ar, 我地個 Sales 真係算出心又出力 ga la... 不過 service 既野, 亦都係見仁見智 ~~ 我有個同事都係經我地個 Sales 買 ga, 個 Sales 售左 ET 後, 會安排送貨, 我個同事收左貨之後, 個 Sales 就跟住上去佢屋企點埋貨 & 教佢點用 !! 我個同事已經好鬼 happy 話佢 service 好, 唔係 sell 完就鬆, 可能我個同事易滿足卦

子健媽媽, 我等你 pm !!  我地好多 0407 既 mummies 都同呢個 Sales 好熟 ga la.  Hope I can help la
係呀係呀, 佢真係上黎點貨&教我地點用呀 我老公對佢呢樣野都幾滿意架
‹ 上一主題|下一主題