用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有無人成功可插班入到瑪利曼小學?
go

請問有無人成功可插班入到瑪利曼小學? [複製鏈接]

請問有無人成功可插班入到瑪利曼小學?

如題,謝謝!

Re: 請問有無人成功可插班入到瑪利曼小學?

Sindy,

Your turn.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

好呀

Zen 寫道:
Sindy,

Your turn.

我囡囡呀....

請問難嗎?你囡囡是幾年班的插班生?我囡囡將升小二

我囡插時都係升小二,升小二會考小二既野.....中文只係作文,英文有paper做,約兩張紙
charismama 寫道:
請問難嗎?你囡囡是幾年班的插班生?我囡囡將升小二

Sindy,

o甘數學呢?因為我知瑪利曼係英數,但我囡囡學校係中數,我不知我囡囡是否可應付得來?

重有係我唔知插班有d乜野要做?同埋可唔可以講下你當時的情況我知?你可唔可以教我呀?有無sample letter & profile o既sample呀?或者你可以pm答我,thanks.

Sindy,

請問家長駛唔駛interview架?重有你mind唔mind講我知你囡囡原本讀邊間小學呀?你囡囡成績係咪好叻架(小一的成績),瑪利曼會唔會要考試成績達到某個標準是接見架,thanks a lot.

普通中上成績啦,唔係好叻咋,佢班時都係考第九

唔會揀的呀,你話黎考,佢就比你考架啦,因為你去信時,都無睇你成績表先的呀.......

Sindy,

請問家長駛唔駛interview架?重有你mind唔mind講我知你囡囡原本讀邊間小學呀?你囡囡成績係咪好叻架(小一的成績),瑪利曼會唔會要考試成績達到某個標準是接見架,thanks a lot.

Sindy,
I don't understand why they have seats in P2?  Who will give up the seat in P2 in such good & top school?

唔好意思呀,我一話PM你,我就好唔得閒架啦  

我舊年無數考啦,前年就要考,二年班都仲係好普通野啫...應該OK,你話考三年級就煩D,因為學校兩年中數啦麻

SAMPLE ONLY

致:瑪利曼小學

馬校長:
您好!本人乃XXX之媽媽,欲替小女申請 貴校2005-06年度之小二學位,望 貴校考慮小女之申請,給予面�考試之機會,謝謝!

得 貴校同工指引,知道所有其他資料,例如檔案...之類,都不需在現在呈上,小女之檔案其實已備妥,如有需要提早呈交,請致電本人,謝謝!

如有任何查詢,可致電XXXXXXXX或電郵到[email protected] 謝謝!
敬祝
教安

家長
XXXX敬上
二零零五年六月三日

夾附回郵信封一個

>>總之係寫信話想插班,佢就會寄信比你架啦,我仲錯別字添,你執執佢啦
Sindy,

o甘數學呢?因為我知瑪利曼係英數,但我囡囡學校係中數,我不知我囡囡是否可應付得來?

重有係我唔知插班有d乜野要做?同埋可唔可以講下你當時的情況我知?你可唔可以教我呀?有無sample letter & profile o既sample呀?或者你可以pm答我,thanks.

我估佢地係特登留返架,睇P.1有成績丫麻,幼稚園都唔知睇乜呀
Wnnieng 寫道:
Sindy,
I don't understand why they have seats in P2?  Who will give up the seat in P2 in such good & top school?

醒目開學勳章

charismama
我個女當年都考過,but fail
我女話要考中,英,數(英文數)三課
我都有買英數作業同佢溫
考完後,仲要考oral(叫小朋友讀一篇文章)
So..如果考到都真係好叻架啦

請問家長駛唔駛interview架?
No,在禮堂等,到時你會見到好多家長一齊等
我所愛既權權要結婚了

o甘即係駛唔駛整profile呀?除了小朋友要test之外,面試還要準備d乜呢?thanks.

appleyuen,

請問你囡囡係幾時考架?

醒目開學勳章

charismama
應該唔使啦,Depends on個小朋友考成點
我當年就冇整profile啦
我所愛既權權要結婚了

醒目開學勳章

我個女今年P5
當年考P3
appleyuen,

請問你囡囡係幾時考架?
我所愛既權權要結婚了

appleyuen,

請問你囡囡現在是否在聖心小學呢?

醒目開學勳章

Yes,
vanessamom 寫道:
appleyuen,

請問你囡囡現在是否在聖心小學呢?
我所愛既權權要結婚了

Can you tell us why you want your girl studying in MMS?  After your girl  studying in MMS, would you mind sharing your difference experience.

I may have same situtation with you.

Cheers
Urgent Mummy

我是一個單親媽咪,我的女兒下個禮拜考Marymount P.3 插班,可否幫忙,e.g. test paper sample, worksheet etc.
I need to work during the day and getting very nervous these days.

Thanks a lot.

[email protected]
‹ 上一主題|下一主題