用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友讀緊太子super-kids英文課程
go

有冇小朋友讀緊太子super-kids英文課程 [複製鏈接]

有冇小朋友讀緊太子super-kids英文課程

有冇對呢間英文學校嘅意見﹐知唔知佢嘅形式系點?

Re: 有冇小朋友讀緊太子super-kids英文課程

我都想知,請問大家有冇意見?

好似話full晒.

full 爆

lks,

有, 我女在此上緊堂, 你有咩想知?? 我試下識答否.

該用戶已被刪除

Lam&HimM,

請問小朋友係咪上完堂可以自己拼音?<--這中心不是學phonics, 是學grammar 的, 小一才開始上
super-kids位置在那裡?<--太子道西162-164號華邦商業中心711室, 近花虛, 伊利沙伯中學對面
有無web site or 電話? <--電話-23081125, 是電話錄音來, 報名&詢問暫時不可以, 無web site  
$$?<--$650/月

好似是萬邦而非華邦

你覺得好嗎?

dick68 寫道:
lks,

有, 我女在此上緊堂, 你有咩想知?? 我試下識答否.

dick68
主要是做paper?對聽和講是否幫助不大?

hi dick68

我想知你個女讀佐幾耐﹐佢學唔學到野﹐仲有開唔開心。上星期我個女去做test﹐佢好唔鍾意o的環境。我叫佢試下先。其實佢系另一間都讀緊英文﹐而且讀得好開心﹐不過等佐年幾﹐依家有位想佢試下。唔知你知唔知點解咁多人讀呢?

papaya,

我是睇住它的家長通告照打, 是"華邦商業中心"
地圖 : http://www.ypmap.com/ch/viewer.asp?mapService=LocationMap_c

請問你小朋友是否在sfa 讀呢, 有事請教, 唔該晒!

lks, namanyi & sadsam:

它上堂是1.5hrs

你覺得好嗎?
我個人就覺老師& 校長都好nice, 在門外聽出小朋友玩 & 學都好開心, 它們有cw, hw, dict. & test/exam. 我覺幾好, 又溫到書又學到些新野(學校外)

主要是做paper?對聽和講是否幫助不大?
不是只做paper, 會singing, games,..... 是用全英語教, 小朋友一入classroom 對miss 要說英文(oral)溝通

我想知你個女讀佐幾耐﹐佢學唔學到野﹐仲有開唔開心。上星期我個女去做test﹐佢好唔鍾意o的環境。我叫佢試下先。其實佢系另一間都讀緊英文﹐而且讀得好開心﹐不過等佐年幾﹐依家有位想佢試下。唔知你知唔知點解咁多人讀呢?
我女由p.1下學期入讀, 現p.2, 讀了一年資歷尚淺, 女說上得開心和喜歡, 學到野. 你女幾年級呢, 佢做完個test miss 有咩評語, paper 做成點, 都唔知點解咁多人報名, 我想e d 就叫口碑.

lks, when did you enroll for your daughter?  i wrote on their enroll form (waiting) Sep last year but did not receive any call so far.  how can i check the status?

dick68, what will be the next intake, pls ?

dick68 , snow

我個女系讀三年級﹐主任話因為系插班﹐所以只可以俾佢做二年級test paper, 佢做得幾好。聽你講完我都幾鍾意同放心﹐希望個女都開心。

Snow, 我系電話登記﹐都好似排佐成年幾兩年﹐之前其實佢地都offer weekday﹐不過我唔ok﹐所以等到依家。

Snow,

這個我不肯定, 它們都真係好full (已交報名表), 要安排晒那些先.

請問知唔知小四或小五的資料,我由上年七月到現在都無回音

存嫂,

你好, 在過年前見有個p.5 interview, 但實際係點, 返學時試下幫你8下, 好嗎??

囡囡上星期六剛上完第一堂﹐ok wow, 比我想像中好﹐而且佢都覺得幾好﹐所以我都好放心俾佢讀落去。

請問可否提供這間中心的website??

‹ 上一主題|下一主題