用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問可否介紹好的畫班在油尖旺地區
go

請問可否介紹好的畫班在油尖旺地區 [複製鏈接]

請問可否介紹好的畫班在油尖旺地區

各位好:
想為5歲的小女找一間好的畫室,重啟發性、觀察性及重視美感。
老師不會代畫及抄寫,而只是在旁引導小朋友觀察及表現。

請各位幫忙...
mayyy ;-)

Re: 請問可否介紹好的畫班在油尖旺地區

mayy,

我朋友有個私人教畫老師唔錯的. 她就像你要的教法一樣, 人有耐心, 亦令我朋友的囡囡對畫畫起了很大興趣. 如有興趣我 pm 哪位老師的資料比你啦. (岩岩尋日我先問完個 fr 扲o個個 miss 電話.

lala tam

好呀..謝謝.. :wink:
mayyy ;-)

Send 左 lu.. 你check下丫  :

lala tam,
請問私人教畫畫, 系唔系上門? 其實個小朋友會唔會悶?

fungnokyin,

係呀, 個老師係上門
我朋友既囡囡就同佢另一個朋友囡囡一齊學, 我見佢地ok啦, 都幾enjoy

我估太多人既畫班, 就好難好似佢地咁, 個老師會咁照顧

lala

mayyy 寫道:
各位好:
想為5歲的小女找一間好的畫室,重啟發性、觀察性及重視美感。
老師不會代畫及抄寫,而只是在旁引導小朋友觀察及表現。

請各位幫忙...

可考慮藝坊,www.artfarm.com.hk

有沒有人的小朋友去上過太子道西的『塗鴉創意間』的畫班?風評如何、師資、教法、師生比、學費如何計算?
請多指教   
mayyy ;-)

沒人要回應嗎
mayyy ;-)

顧名思意,塗鴉兼創意,如果你可以接受新事物,不妨一試,真係幾有創意,但如果你想偏重在藝術技巧上多點就不太適合,因為他們大部份導師是讀設計而不是讀FINE ART,讀設計著重取悅受眾,讀FINE ART 則需了解藝術史,藝術家是表達自己多於取悅別人。

我囡囡現在三歲幾,在藝窩學畫班,暫時只上了幾堂,覺得好好,地址在旺角,每堂都是引導小朋友觀察今天所要畫的物件,講解完後,才開始畫。

請問可否pm給我, 多謝!

lala_b
請問私人老師價錢如何, 可否將老師的電話pm我, 我想了解多點資料, tks.

my email : [email protected]
tks.

Can you pm me more information about it.

Thanks

SEND左喇, 請大家收 pm

私人學畫畫,小朋友只懂得自己畫,對刺激藝術創作/欣賞能力唔大幫助,so if 又怕多人一齊學老師manage唔倒的,可試下這間:http://www.artscastle.com.hk/
一班5個倒,幾好!

summer媽媽,

其實好壞參半啦!
有d人又比仔女太小, 屋住附近沒有合適畫室及學多組活動的話, 有人上門就可能可以把時間分配好d
我朋友而家就同佢另一朋友, (2個小朋友) 一齊學, 都幾好丫
個老師focus  d, 另佢地唸野, interaction 都多d, 可能仲多藝術創作刺激. 欣賞能力我估不一定要 between學生先可有

另外, 我覺得如果私人教, 我提出既意見可彈性d, 唔駛一定 follow晒佢地set既野, 或者, 我個小朋友要唔同教法呢

不過, 最重要都係睇師資

I also want to know that
Pls send me pm
Thank you  

lala_b

你Send埋比我, 謝謝!
‹ 上一主題|下一主題