用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 BINGO!!
go

BINGO!! [複製鏈接]

BINGO!!

好野!BINGO!我個女今日派位....終於入到第一志願寶血會上智英文書院啦!HOLY TRINITY!實在太開心啦!我個女讀緊聖芳濟各英文小學..今年成20個女仔入左去果度啊!

Re: BINGO!!

恭喜!恭喜!
我都好鐘意上智呀!!   

恭喜恭喜
:-?

gckl0121:

Congratulations! 上智is great!

請問聖芳濟各今年整體派位如何?

gckl0121 寫道:
好野!BINGO!我個女今日派位....終於入到第一志願寶血會上智英文書院啦!HOLY TRINITY!實在太開心啦!我個女讀緊聖芳濟各英文小學..今年成20個女仔入左去果度啊!

congratulation      

I like this school    

gckl0121 寫道:

gckl0121
恭喜你!我都替你開心呀!今年SFA 派位如何呢?

小囡都係讀SFA (今年P.3),好緊張呀!好感動!覺得之前辛苦是值得嗎?佢是否在校內明列前予呢?可否分享下!

希望你囡囡在新環境會很開心!

恭喜妳呀!我倘仔都係讀SFA, 就派去'長天", OK 啦! 小朋友就有小小唔開心, 但 MR. 張話長天仰好過英華, 但我都去 "英華" 放低信, 及"旅港開平" 報名!! 順其自然啦 !!! 塞翁失馬, 焉知非福呢!!

gckl0121 and ckcheung:
CONGRATULATIONS! "長天"係男校英中, 點會唔好 . 小兒都係SFA 生. 各位前輩請多多分享.

醒目開學勳章

Hi, gckl0121,

Congratulations!

HOLY TRINITY is my dream school.

醒目開學勳章

gckl0121 :

Congratulations!  

Charitymami 寫道:
HOLY TRINITY is my dream school.

我都係 !

多謝你先啊!我個女係校內都唔係算於名列前矛...um....係6年級既平均成績153人都可以得到33名....都算係ok啦唔可以話係名列前矛

今年SFA派位都好好啊....我個女話有89.5%係可以派去Band 1學校lo....咁都有10幾個學生可以入到男女拔呀....然之後亦有2個女仔入到St.Mary,真係幾好lo...女仔派位派得好...

cycheung:

長天都好好架啦...起碼係英中呀嘛....就算係長天同英華既學生都係好好架啦....係lo...放低d信..搏下lo.....

happyma:

今年SFA派位成績都好好啊!我見到各班既班主任都好滿意自己班既成績呀!!我聽人講有89.5%人可以入到Band 1英中...都好好架啦~~希望你努力D啦

cycheung 寫道:
恭喜妳呀!我倘仔都係讀SFA, 就派去'長天", OK 啦! 小朋友就有小小唔開心, 但 MR. 張話長天仰好過英華, 但我都去 "英華" 放低信, 及"旅港開平" 報名!! 順其自然啦 !!! 塞翁失馬, 焉知非福呢!!

可能我真係脫節左,長天好過英華????

今年SFA派位成績都好好啊!我見到各班既班主任都好滿意自己班既成績呀!!我聽人講有89.5%人可以入到Band 1英中...都好好架啦~~希望你努力D啦

I heard that 89.5% students in their 1st - 3rd choices.

The % of band1英中must be much higher.

可能我真係脫節左,長天好過英華????

Both schools did not release their HKCEE results to public, but I know that 長天 choose more difficult english text book for their students (compare to 英華).

,

我是讀上智的學生。今年中五。
以前是讀SFA的。
今年SFA派得好,實在太好了!
恭喜所有未來小師妹啊(笑)
上智是所好學校。
+++
還有,
你們有興趣找人在升中前或以後補習一下嗎?
如果有興趣的話,請send e-mail給我
[email protected]

成績方面,請放心,我剛拿了今年的獎學金啊。

我個女今年9月會入SFA讀P1 la    d 女仔派得咁好真係開心ar  
‹ 上一主題|下一主題