用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 神召第一小學暨幼稚園
go

神召第一小學暨幼稚園 [複製鏈接]

請問有冇小朋友讀緊神召第一小學暨幼稚園, 好嗎?
   1    0    0    0

回覆:yauyaudady 的帖子

yes 有愛心老師好小朋友開心

回覆:kittyeva 的帖子

會升讀該校的小一多吾多阿? 就讀幼稚園是否有優先?想聴下用家心得

引用:yes+有愛心老師好小朋友開心 +

原帖由 kittyeva 於 15-11-07 發表
我都有興趣了解更多!

朋友意見係幼稚園部老師好,學生開心。

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:yes+有愛心老師好小朋友開心 +

原帖由 kittyeva 於 15-11-07 發表
我都想了解多啲呀!謝謝你!

回覆 rohk 的帖子

我都搵緊資料, 但只知直升小機會好大, 但中學唔多好, 取消埋tsa更加難, 唔知係咪校長會幫手寫信, 請問你地小朋友收左嗎?

回覆:KAKAMAMAKAKA 的帖子

Am offer,所以想知多啲呢間學校,但網上好少有講。
另外想知幼稚園地方大唔大,上之interview見到好似好細。

引用:Am+offer,所以想知多啲呢間學校,但網上好

原帖由 lingyan 於 15-11-21 發表
Am offer,所以想知多啲呢間學校,但網上好少有講。
另外想知幼稚園地方大唔大,上之interview見到好似好細 ...
請問幾時收信?

引用:Quote:原帖由+lingyan+於+15-11-21+發表Am+

原帖由 yuhehe 於 15-11-21 發表
請問幾時收信?
本周四收到Am offer ,上次in之前個PPT冩住上年升小有成二十間以上,每間1至3個學生左右,非常分散; 好奇!完左問個主任,佢講小學收生獨立,無直升加;

引用:Quote:原帖由+yuhehe+於+15-11-21+發表請問

原帖由 rohk 於 15-11-21 發表
本周四收到Am offer ,上次in之前個PPT冩住上年升小有成二十間以上,每間1至3個學生左右,非常分散; 好奇! ...
面試嗰日,其實校長已經解釋左㗎喇!

基本津小全部都係依屋企地址去大抽獎㗎!如果本來呢堆學生就係來自各區,升小咪各區都有。我本身都唔係油尖旺區,將來升小抽獎同幼稚園冇關係。

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:回覆+rohk+的帖子 我都搵緊資料,+但只知直

原帖由 KAKAMAMAKAKA 於 15-11-21 發表
回覆 rohk 的帖子

我都搵緊資料, 但只知直升小機會好大, 但中學唔多好, 取消埋tsa更加難, 唔知係咪校長會 ...
幼稚園部學費有學券,小學部係私校。

回覆:神召第一小學暨幼稚園

我女都收咗am啦~😁

引用:Quote:原帖由+lingyan+於+15-11-21+發表Am+

請問幾時收信?
我星期三收到信,都無諗過咁快收到

請問幾時收信?
我星期三收到信
仔仔am offer

回覆:神召第一小學暨幼稚園

頭先我都收咗信啦,原來一路冇睇信箱😅

回覆:yauyaudady 的帖子

我都收在,不過是pm,offer仲考慮緊!

引用:我都收在,不過是pm,offer仲考慮緊! +

原帖由 Carolma8071 於 15-11-22 發表
我都收在,不過是pm,offer仲考慮緊!
我本身係報pm⋯⋯
似乎冇人好似我咁鍾意下午班

我囡囡都係am班啊!不過我都考慮緊!今日問完學費之後覺得又好吸引wor!扣左學卷只交'59'元學費咋!迦南要差唔多4千!但係迦南同神一比!好難揀甘!

你慢慢睇清楚佢背後小學既關係,你就會知無選擇錯學校,可惜我屋企同神一無校車接到,否則我一定定選這間學校😭

引用:你慢慢睇清楚佢背後小學既關係,你就會知無

原帖由 Topakkin 於 15-12-08 發表
你慢慢睇清楚佢背後小學既關係,你就會知無選擇錯學校,可惜我屋企同神一無校車接到,否則我一定定選這間學 ...
你住好遠?聽聞之前真係校車問題,不過我都問左真係有校車先報的!

請問佢背後同小學咩關係?只知係私小兼小班咋!thanks!

‹ 上一主題|下一主題